najbolji riječki pedijatar / Superjunak malih pacijenata: Prvi u Hrvatskoj izveo zahvat na srcu bez otvaranja prsnog koša

Riječki liječnik poručuje kako kraj sebe ima odličan tim, a njegovi kolege ga hvale

11.12.2019.
13:15
VOYO logo

Riječki kardiolog za djecu, Neven Čače, dobitnik je nagrade za veliki uspjeh: prvi je u Hrvatskoj izveo zahvat na srcu kod petero mališana, bez otvaranja prsnog koša. Za to mu je nagradu dodijelila Hrvatska liječnička komora.

Nagrada mu puno znači

Čovjek je to koji uvijek izmami osmijeh mladim pacijentima. Toplinom razbija strahove, a u sali obavlja revolucionarne zahvate. Nagrada koju je dobio puno mu znači, a posebno mu je drago što je o tome odlučivala struka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Radi se o zatvaranju rupice, koja se nalazi na zidu koji dijeli lijevu i desnu klijetku i taj zahvat se radi bez klasičnog kardiokirurškog pristupa, bez otvaranja prsnog koša. Kroz arterije i vene u preponskoj regiji guramo žice, katetere da bi stigli do samoga srca i onda preko tih žica i katetera, koji nam služe kao vodilice, guramo i takozvani zatvarač'', objasnio je Neven Čače, pedijatrijski kardiolog u KBC-u Rijeka.

Empatija se podrazumijeva

Sve to, poručuje, ne bi bilo moguće da kraj sebe nema odličan tim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''S njim je izuzetno lijepo raditi. Kad su bitne, ozbiljne stvari u pitanju zahtjeva od nas ozbiljnost, ja se nadam da je mi i pokazujemo, a s druge strane iznimna lakoća rada s njim, jer je prvenstveno čovjek, a onda jedan veliki stručnjak'', kazala je Danijela Višnić, glavna sestra Zavoda za pedijatrijsku kardiologiju KBC-a Rijeka.

I roditelji to potvrđuju. Empatija bi se kod liječnika, kaže Čače, trebala podrazumijevati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mi na pedijatriji smo posebni, jer imamo ustvari dvije skupine pacijenata, jer nisu to samo naši pacijenti, to su djeca, ali jednako tako ne smijemo zaboravit njihove roditelje koji su itekako anksiozni kad im se dijete razboli. Prema njima moramo isto tako imat određenu dozu razumijevanja'', rekao je Čače.

Kuta ovog kardiologa ustvari je odora superjunaka. Jer upravo to on i jest, osobito za najmlađe pacijente.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo