skandal / Riječkog kirurga studentica optužila za spolno uznemirivanje

Image
Foto: Thinkstock
Image
Foto: Thinkstock

Prijavljenom liječniku je zabranjen rad sa studentima, odlukom dekana fakulteta Tomislava Rukavine

20.1.2017.
14:32
Thinkstock
VOYO logo

Kirurga koji je radio u riječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC) prijavila je studentica zbog spolnog uznemiravanja tijekom nastave, odnosno vježbi na Medicinskom fakultetu u Rijeci, a Etičko povjerenstvo fakulteta proučava slučaj. Iz Ravnateljstva KBC-a Rijeka Hini je potvrđeno da je KBC upoznat s prijavom.

Prijavljenom liječniku je zabranjen rad sa studentima, odlukom dekana fakulteta Tomislava Rukavine, navodi Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrdu ovog slučaja Hina u petak nije mogla dobiti na Medicinskom fakultetu jer je, prema informaciji iz njegova ureda, dekan odsutan a nitko drugi nije nadležan za komunikaciju s novinarima o tom slučaju.

Etičko povjerenstvo za zaštitu akademske čestitosti, čuvanja dostojanstva i promicanje ugleda Medicinskog fakulteta zaprimilo je prijavu studentice o spolnom uznemiravanju sredinom studenoga prošle godine. Povjerenstvo je pokrenulo postupak te se očekuje da uskoro iznese svoj zaključak, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također navodi da spomenuti kirurg nije zaposlenik Medicinskog fakulteta i nije predložen u planu vanjske suradnje za sadašnju akademsku godinu te nema sklopljen ugovor s fakultetom na čijem temelju može odrađivati nastavu. Zbog toga mu se na fakultetu do završetka postupka ne mogu izricati druge sankcije osim zabrane kontakta sa studentima, rekao je dekan Rukavina za Novi list.

Iz Ravnateljstva Kliničkog bolničkog centra Rijeka Hini je odgovoreno da je KBC upoznat s prijavama te da je poduzeo radnje iz svoje nadležnosti, sukladno važećim propisima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Otvoreni smo za suradnju i transparentnost djelovanja bolnice i njenih zaposlenika. Međutim, detalje o postupcima koji se vode nismo u mogućnosti iznijeti zbog poštivanja Zakona o radu i Zakona o zaštiti osobnih podataka. Jasno je definirana obveza zaštite privatnosti radnika te ne možemo javno iznositi podatke o radnopravnom statusu djelatnika“, ističe Ravnateljstvo KBC Rijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo