Humanitarna akcija / Rijeka je spremna za veliko karnevalsko finale, a uvertira je bila posebna - tradicionalna jota

Sve je organiziralo riječko Udruženje obrtnika

22.2.2020.
21:41
VOYO logo

Rijeka je spremna za veliko karnevalsko finale. Kao uvertira na Korzu je kuhana tradicionalna humanitarna jota, a bučno je bilo nekoliko kilometara dalje. Matulji, kao jedno od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, predstavili su svoje zvončare.

"Ovo je nama ova dva mjeseca, ovisi koliko traje svake godine, to je nama sve šta može biti, evo. Ovo je danas zadnji vikend maškara, odnosno pusta, to je nama, ne samo meni, nego svima tu koji jesmo, sve", kazao je Mateo Šneler, zvončar iz Žejana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima nas 70 članova, iz karnevalske udruge Vavek parićani, eto volimo, tu nam je najdraže jer smo tu doma, zabavljat se, veselit i pripremit se za sutra, najveći riječki karneval", kazala je Antonia Simčić iz Rukavca.

Ali prije glavne karnevalske povorke, Rijeka se pobrinula da pomogne. Ovoga puta učenicima s invaliditetom iz Ugostiteljske škole. Sve je organiziralo riječko Udruženje obrtnika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Daju i više nego što treba kad čuju da je za djecu  i da je za dobrotvorne svrhe", izjavila je Suzana Ivaniš iz Udruženja obrtnika Rijeka.

Daju i dobiju. Vrhunski pripremljenu jotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI:

"Moramo imat najprije dobar kupus, kiseli kupus, fažol, suho meso, špek i kobasice", kazala je Jasna Visković, profesorica u Ugostiteljskoj školi Opatija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi dolazimo svake godine, ta maškarana jota je nama kao zakon. Moramo doć", kaže Sabina Lipović iz Rijeke.

Sve je ovo tek zagrijavanje. Na Korzo sutra dolazi čak 116 maskiranih skupina, koje će činiti riječku Karnevalsku povorku, najveću do sada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo