DOLAZAK NA SVIJET U DOBA KORONE / Rodila u kombiju pred bolnicom, a onda su shvatili da kašlje: 'Smještena je u poseban dio...'

Inače svaka žena želi da što prije rodi, ali baš ovako ne, zaključio je Skalak

30.3.2020.
20:15
VOYO logo

Da život ide dalje i u doba korone pokazuje i slučaj od sinoć kada je na svijet došla jedna posebna djevojčica. 

Njezina majka imala je sve simptome koronavirusa i kada joj je sinoć pukao vodenjak - iz Vrbovca su je vozilom Hitne pomoći prebacili u Zagreb. No, nije rodila u rađaonici, nego u vozilu Hitne pomoći - ispred bolnice Merkur

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dijete i majka osjećaju se odlično

Liječnik Darko Skalak u RTL-u Danas potvrdio je da se majka i dijete osjećaju odlično nakon ovog neobičnog poroda. 

"Žena je javila Hitnoj pomoći da je krenuo porod. Budući da nije iz Zagreba putovanje je trajalo najmanje pola sata. Babica i liječnica iz bolnice su ih dočekali pred bolnicom. Liječnica je ženu pregledala u autu te je zaključila da neće stići do rađaonice i odmah su je porodili", kazal je Skalak te dodao kako to nije rijetka situacija koje se nikada ne događa, ali i da je sada bila uzbuna zbog koronavirusa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kašalj i visoka temperatura

Liječnici su tek kada se žena porodila i kada su joj uzeli podatke posumnjali da bi mogla biti pozitivna na koronavirus.

"Tada smo shvatili da ima visoku temperaturu i da kašlje. Naravno, ne znači da je svaka temperatura i kašnjenje koronavirus, ali je prvo moramo isključiti", kaže Skalak i objašnjava da su potom ženu smjestili u poseban dio bolnice kako ne bi bila u kontaktu s ostalima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tamo su napravili bris i pregledali je još jednom, a oko 9 ujutro su dobili negativan rezultat nalaza. Sutra će nalaz ponoviti, a ako bude negativan onda će moći zaključiti da nije pozitivna na koronavirus. Kazao je da je minimalna opasnost da je zaraženo dijete, ako je majka zaražena koronavirusom. 

"Mi smo sve predvidjeli za takve situacije. Ali se sve ne može predvidjeti jer porod ide brže nego što bi u tome trenutku trebali. Inače svaka žena želi da što prije rodi, ali baš ovako ne", zaključio je Skalak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo