nisu ih obavijestili / Rodiljama opet omogućen transport matičnih stanica u KBC Zagreb, ali one o tome ništa ne znaju

Image
Foto: Thinkstock

Na trudničkim tečajevima im još uvijek odgovaraju kako je mogućnost doniranja matičnih stanica u KBC-u Osijek izvedivo samo pod posebnim uvjetima

15.5.2017.
12:38
Thinkstock
VOYO logo

Nakon što gotovo cijelu 2016. godinu u KBC-u Osijek nije postojala mogućnost organiziranog doniranja matičnih stanica iz pupkovine u Zakladu Ana Rukavina, u 2017., to se promijenilo. No, žale se Osječanke koje su ovih dana pred porođajem, da ih o tome nitko nije obavijestio, piše Glas Slavonije.

Kako su kazale, na trudničkim tečajevima im još uvijek odgovaraju kako je mogućnost doniranja matičnih stanica u KBC-u Osijek izvedivo samo pod posebnim uvjetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na upit o doniranju Zakladi rečeno nam je kako je ta mogućnost dostupna samo ako ću sama na porođaj donijeti pribor Zaklade za uzimanje matičnih stanica, a po koji moramo osobno u Zagreb, i ako ćemo odmah nakon uzimanja stanica sami kofer transportirati u KBC Zagreb. Pribor bismo još i nabavili prije porođaja, ali kako nismo u mogućnost nikoga poslati odmah nakon rođenja djeteta u Zagreb s matičnim stanicima, od svega smo odustali", požalila se jedna Osječanka Glasu Slavonije

Naime, ona je samo jedna u moru žena do kojih nije stigla informacija kako je ponovno zaživjela transportna linija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, iz KBC-a Osijek tvrde kako u sklopu njihove edukacije za trudnice postoji kratko informativno predavanje o mogućnostima pohrane krvotvornih matičnih stanica dobivenih iz krvi iz pupčane vrpce te da su sve polaznice infomirane kako je doniranje u Zakladu ponovno moguće od kraja 2016. godine.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo