Donirali organe / Roditelji bebe koja se ugušila u krevetiću: 'Sjetite se koliko je velik taj dječak koji je spasio drugu djecu'

Image
Foto: Thinkstockphotos.com/Arhiva

Roditelji desetomjesečnog dječaka koji je preminuo odlučili su donirati njegove organe

31.7.2018.
9:16
Thinkstockphotos.com/Arhiva
VOYO logo

“Supruga i ja smo u teškom stanju. Nemamo komentara”, rekao je otac tragično preminulog desetomjesečnog dječaka iz Starigrada kod Koprivnice koji je zapeo glavom između prečki dječjeg krevetića. Tragedija se dogodila prošle subote. 

Roditelji su dijete pronašli bez pulsa. Odmah su pozvali Hitnu pomoć, a liječnici su se borili za njegov život i uspjeli su ga reanimirati. Ipak, nedostatak kisika ostavio je teška oštećenja na dječakovu mozgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga su ga odlučili prebaciti u Zagreb u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj. Tamo su radili testiranja koja su trebala pokazati ima li mozak kakve reakcije. Nažalost, dječačić je preminuo 27. srpnja.

“Dana 21. srpnja 2018. godine je u Kliniku iz OB Koprivnica premješteno muško dijete. Radi se o dječaku kojeg su roditelji te večeri zatekli u krevetiću bez pulsa i disanja. Odvezen je u OB Koprivnica u čijoj je hitnoj ambulanti reaninimaran, te nakon inicijalnog zbrinjavanja upućen u našu Kliniku. Kod dolaska dječak je imao održan tlak i puls, međutim s jasnim znakovima teškog oštećenja mozga”, navode u bolnici u Klaićevoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelj je odlučila donirati dječakove organe i plemenitim činom spasiti druge živote.

“Sjetite ga se i dalje u svojim molitvama te koliko je velik taj desetomjesečni dječak koji je poklonio svoj život za drugu djecu i spasio njihove živote svojim zdravim organima”, poručili su dječakovi roditelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijatelji, rodbina, pa i nepoznati, koje je pogodio njihov gubitak, cijelog su im dana izražavali sućut.

“Hvala svim dragim ljudima koji su upućivali molitve za mojeg anđela. On nas sad gleda s neba”, dirljivom porukom na društvenoj mreži od desetomjesečnog dječačića oprostili su se njegovi roditelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo