OBNOVA / Rok za prijavu šteta za sanaciju od potresa produžen do 30. lipnja 2021.

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Prijavama je zatražen povrat u iznosu od 73,9 milijuna kuna

26.10.2020.
14:11
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine produžilo je do 30. lipnja 2021. rok za prijavu šteta za hitnu sanaciju zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba i okolice.

Image
ZAGREB NAKON POTRESA /

Što se događa s obnovom? Ministar Horvat se obratio 'svim nevjernim Tomama, pogotovo onima koji sjede i u Gradskoj skupštini i u Saboru'

Image
ZAGREB NAKON POTRESA /

Što se događa s obnovom? Ministar Horvat se obratio 'svim nevjernim Tomama, pogotovo onima koji sjede i u Gradskoj skupštini i u Saboru'

Ministarstvo je u ponedjeljak objavilo izmjenu Javnog poziva za dodjelu novčane pomoći za privremenu i nužnu zaštitu i popravak zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba i okolice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izmjenom se rok za podnošenje prijava zaključuje s danom stupanja na snagu prvog Programa mjera obnove zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije.

Po stupanju na snagu Prvog programa mjera, novčana pomoć građanima za radove hitnih sanacija nastavit će se dodjeljivati temeljem prvog programa, što znači da će krajnji rok za podnošenje prijave za dodjelu sredstava biti 30. lipnja 2021. godine, kako je i predviđeno samim Prijedlogom programa mjera za koji se trenutno provodi javno savjetovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve dodatne informacije vezane za ovu izmjenu javnog poziva mogu se dobiti u Ministarstvu na internetskoj stranici te na kontakt telefon: 01/3782-117, svakim radnim danom od 9 do 14 sati. 

Ministarstvo je javni poziv raspisalo 2. lipnja, a sredstva za isplatu novčane pomoći temeljem tog poziva u iznosu od 100 milijuna kuna osigurana su odlukom Vlade iz svibnja. Riječ je o novčanoj pomoći do 12.000 kuna za svaku samostalnu jedinicu u zgradi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj iznos je namijenjen pomoći za hitne sanacije dimnjaka, kao i za popravak ili zamjenu zabatnog zida, popravak dizala te nužnu privremenu zaštitu zgrade od utjecaja atmosferilija i uklanjanja/pridržanja opasnih dijelova zgrade koji mogu ugroziti život ili zdravlje ljudi.

Ministarstvo navodi da je do 23. listopada zaprimilo 1.323 prijave. Izdano je 428 rješenja od kojih se najveći dio njih odnosi na višestambene zgrade i stambeno poslovne zgrade. Ministarstvo je izdalo i 552 zaključka kojima se, među ostalim, tražila dopuna dokumentacije, a prijavama je zatražen povrat u iznosu od 73,9 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo