MEĐU NJIMA I DIJETE (5) / Ronioc koji je spasio putnike 'Kače': 'Izvadio sam tijelo kapetana, čovjeka kojeg sam poznavao 20 godina'

Image
Foto: Ilustracija/Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Iako će se uzrok nesreće tek utvrditi, Orlandini kaže kako je uslijed velikih valova jedan val nezgodno zahvatio brod koji se potom prevrnuo

11.7.2022.
10:24
Ilustracija/Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture izvijestili su u ponedjeljak da nadležna lučka kapetanija, u suradnji s drugim istražnim tijelima, provodi očevidne radnje o uzrocima prevrtanja izletničke brodice kod Mljeta u kojoj se utopio skiper, hrvatski državljanin.

Putnici s brodice su spašeni i neozlijeđeni, stoji u priopćenju Ministarstva mora koje je teškoj pomorskoj nesreći u arhipelagu otoka Mljeta izvijestila Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubrovački dnevnik razgovarao je s Mariom Orlandinijem, čovjekom koji je spasio putnike brodice među kojima je bilo i jedno dijete. "Spasio sam putnike, a izvadio tijelo kapetana, čovjeka kojeg sam poznavao 20 godina", rekao je.

Sreća je da smo spasili njih devetero, od kojih jedno malo dijete od pet godina. Ljudi su u šoku, ali živi. Nažalost, kapetan se nije spasio", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SLUŽBE NA TERENU /

Pomorska nesreća kod Čiova: Prevrnula se brodica, muškarca spasio drugi brod koji je bio u blizini

Image
SLUŽBE NA TERENU /

Pomorska nesreća kod Čiova: Prevrnula se brodica, muškarca spasio drugi brod koji je bio u blizini

Iako će se uzrok nesreće tek utvrditi, Orlandini kaže kako je uslijed velikih valova jedan val nezgodno zahvatio brod koji se potom prevrnuo.

Podsjetimo, iz Lučke kapetanije Dubrovnik izvijestili su da se pomorska nesreća dogodila u nedjelju, u 16,40 sati, između otočića Glavat i hridi Crna Seka, u mljetskom arhipelagu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema izjavama spašenih i očevidaca, na izletničkoj brodici imena 'Kača' u trenutku nesreće bilo je ukupno 10 osoba, uključujući voditelja brodice. Nedugo nakon prevrtanja brodica je potonula, a devetero putnika iz mora su spasili službenici Lučke uprave Dubrovnik, posade glisera mjesnoga ronilačkog kluba i posade broda u vlasništvu lokalne hotelske kuće.

Voditelj izletničke brodice, nažalost, nije preživio, a o uzrocima njegove smrti, kao i uzrocima prevrtanja brodice provodi se očevid, stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spašeni putnici su nakon izvlačenja iz mora prevezeni u sigurnu luku, dok očevid o uzrocima pomorske nesreće provodi nadležna Lučka kapetanija Dubrovnik, u suradnji s policijom.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo