RASPLET U X. IZBORNOJ JEDINICI / RTL anketa: HDZ opet pobjeđuje na jugu Hrvatske, SDP preoteo Mostu jedan mandat

Ekskluzivna RTL-ova anketa provodi Promocija plus približava se vrhuncu! Danas smo u RTL-u Danas donijeli rezultate za X. izbornu jedinicu

29.8.2016.
18:35
VOYO logo

HDZ ostaje pobjednik, ali na jugu ima promjena o kojima će odlučivati više od 60 posto birača koliko ih namjerava sigurno ili vjerojatno izići na izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše ih je uz HDZ, značajna, ali nešto manja podršku od lanjske. Iza njih je SDP-ova Narodna koalicija, a treća snaga ostaje MOST. No, iako je ovo njihova baza jer je ovdje i Metković, uživaju manju potporu nego na izborima u studenom. Stranka Pametno je od tada utrostručila potporu, ali ne stižu do praga, dok Živi zid s 3 pada na 2 posto.

Mandati idu ovako: HDZ-u 7, SDP-ovoj koaliciji 5 i MOST-u 2 mandata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ tako ostaje na istome, a značajnih promjena kod njih nema ni u sastavu lista, osim što je tamo i novi/stari HDZ-ovac Milan Kujundžić. SDP-ova Narodna koalicija, na čijoj je listi i HSS-ov Stipe Gabrić Jambo osvaja mandat više - s 4 se penje na 5.

U isto vrijeme MOST s 3 pada na 2 mandata, iako je Božo Petrov s tadašnjeg zadnjeg mjesta, sada ovdje nositelj liste. No treba reći da su ovdje uspjeli zadržati najviše svojih bivših birača. Njih nešto više od 60 posto ponovno će zaokružiti MOST.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon šest obrađenih izbornih jedinica sve je veća gužva u našoj sabornici. Tu je već 84 zastupnika. Najviše HDZ-ovih, ali samo jednog manje ima SDP. MOST je zasad na 7, a do Sabora stižu 3 IDS-ovca, 2 HDSSB-ovca i Radimir Čačić preko Bandićeve koalicije.

Na našoj karti izbornih jedinica dominacija HDZ-ove plave boje, pobjeđuju u četiri dosad obrađene jedinice na istoku i jugu. SDP-ov je sjever i Istra i Kvarner. No do kraja tjedna obojat ćemo i preostale četiri zagrebačke izborne jedinice koje bi mogle odlučiti izbore. Već u srijedu objavljujemo VI. izbornu jedinicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O tim rezultatima ovisit će i tko će biti premijer, a X. izborna jedinica na toj poziciji vidi Andreja Plenkovića. Slijedi ga Zoran Milanović, dok je Božo Petrov treći izbor.

Svi podaci ankete za X. izbornu jedinicu mogu se pronaći u našemSTATISTIČKOM CENTRU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo