JASNA PORUKA GLASAČA / RTL anketa nedvosmisleno otkrila: Hrvatska želi nove izbore!

Kako bi Sabor mogao izgledati nakon izbora pokazala je ekskluzivna RTL anketa. To je prvo i najveće istraživanje po izbornim jedinicima koje je počelo bez poznatog datuma izbora

11.6.2016.
18:38
VOYO logo

Trend koji je RTL anketa nedvosmisleno otkrila je da ispitanici žele nove izbore.

Ukupno, kada smo zbrojili svih 10 obrađenih izbornih jedinica i izvukli prosjek čak 62,2 posto želi ponovno na birališta, a protiv je 23 posto ispitanika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kako su se podaci prikupljali unutar ova, politički nevjerojatno turbulentna tri tjedna, ovo je orijentacijski podatak.

Ipak, kako se politička kriza sve više rasplamsavala, sve je više bilo onih koji bi ju riješili ponovnim zaokruživanjem svoje političke opcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema glasovima 7000 ispitanika, koliko ih je sudjelovalo u istraživanju, ovih bi 140 zastupnika dobilo mjesto u sabornici. Pobjednik je SDP s 59 mandata, HDZ ima 48, MOST 12, a Živi zid čak 11. IDS ostaje na 3, HDSSB, HNS i Bandićeva stranka po 2 zastupnika i HSS osvaja jedan mandat.

Samo napomena da ovdje nedostaje 8 manjinaca i 3 predstavnika dijaspore. No, HDZ bi bio relativni gubitnik, a SDP bi prošao bolje nego na izborima, ali opet ne bi imao većinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo