MEGAPROJEKT NA BRAČU / RTL Danas iz najmodernijeg vatrogasnog doma u Hrvatskoj: 'Ovo je povijesni dan za DVD Supetar i hrvatsko vatrogastvo'

'Ovaj dom je dokaz jedne sinergije svih ljudi, jedinica lokalne samouprave, svih građana, ali i pripadnika DVD-a', kazao je Slavko Tucaković

20.4.2022.
20:45
VOYO logo

U Supetru je otvoren novi vatrogasni dom vrijedan 25 milijuna kuna. Megaprojekt je počeo prije sedam godina, a na svečanost je stigao i predsjednik Milanović.

U Supetru je i RTL-ov Rade Županović gdje je razgovarao sa Slavkom Tucakovićem, glavnim vatrogasnim zapovjednikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je jedan od najmodernijih vatrogasnih centara u ovom dijelu Europe. S dvadesetak kamera nadzire se gotovo cijela površina otoka Brača.

"Ovo je povijesni dan za DVD Supetar. Povijesni dan za otok Brač, ali i hrvatsko vatrogastvo. Ovo bih nazvao jednom modernom vatrogasnom ljepoticom sa svim najsofisticiranijim uređajima koji postoje. Ovo bi mogli nazvati malim Divuljama jer ovaj vatrogasni centar predstavlja nešto moderno i možemo biti ponosni uz zahvalu gradonačelniku i svim načelnicima općina koji su pokazali da jednim zajedništvom možemo napraviti puno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj dom je dokaz jedne sinergije svih ljudi, jedinica lokalne samouprave, svih građana, ali i pripadnika DVD-a. Vidjeli smo danas puno emocija i suza radosnica. To je kada ste ponosni na nešto i imamo zašto biti i možemo biti primjer", kazao je Tucaković.

Image
počelo je /

Zbog divljanja cijena propala dva gradska opskrbljivača plinom i to u SL. Brodu te Ivanić Gradu. Opskrbu preuzeo HEP

Image
počelo je /

Zbog divljanja cijena propala dva gradska opskrbljivača plinom i to u SL. Brodu te Ivanić Gradu. Opskrbu preuzeo HEP

Ovo je dobar početak protupožarne sezone koja još formalno nije započela međutim vatrogasci intenzivno rade posljednjih nekoliko mjeseci. Požara je puno više nego prošle godine u istom periodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"1200 požara je više, samo do 20. ožujka koji su zabilježeni na području Republike Hrvatske što je posljedica jednog dugog sušnog razdoblja, no nadamo se da se to neće tako nastaviti međutim iz razgovora koje sam vodio s meteorolozima, bojim se da će godina biti sušna. Sustav vatrogastva je spreman. Same pripreme i sve što radimo je usmjereno na zaštitu građana i turista koji će doći ove godine", poručio je Tucaković.

"Priprema kanadera i helikoptera je sukladna svim zadanim zadaćama i datumima prema kojima se diže sama sposobnost zračnih snaga", zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osiguran je smještaj za sezonske vatrogasce.

"Ove godine očekujemo zapošljavanje 1000 sezonskih vatrogasaca, zapošljavanje interventnih postrojbi po otocima, dolazak dislokacija s kontinentalnog dijela Hrvatske i naravno očekujemo spremnost uz pomoć tehnike ranog otkrivanja požara i djelovanje svih vatrogasnih snaga na području priobalja koje pokrivaju vatrogasne postrojbe", kazao je Tucaković.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo