A NEKI SU SKRATILI RADNO VRIJEME / RTL Danas u inspekciji: provjerili smo u kojem ministarstvu je najviše službenika otišlo na produljeni vikend

Uoči sutrašnjeg blagdana, mnogi su već danas odlučili ne raditi. Ne samo u tvrtkama, nego i u državnim institucijama. Provjerili smo tko radi, a tko ne

31.10.2016.
18:33
VOYO logo

Unatoč gužvama na šalterima, službenici MUP-a koji rade na izdavanju osobnih dokumenti, radno vrijeme skratili su si čak 7 sati. Iz MUP-a su nam potvrdili da rade skraćeno, ali je sve organizirano tako da "služba ne trpi". Služba možda i ne, ali građani očito da.

"To nije u redu, mi svi isto očekujemo danas obaviti ono što smo si ostavili za danas obaviti. A do 12 ne stignemo. Očito", žali se Anđela Karlović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U MUP-u se očito nisu ugledali na Vladu, koja je danas radila puno radno vrijeme.

"Koliko ja znam, Vlada radi normalno. Ja nisam donio nikakvu odluku da se ne radi prema tome radimo normalno", poručuje premijer Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz one u MUP-u do 14 sati radili su i zaposlenici ministarstava zaštite okoliša, pravosuđa i prometa. No neki i nisu morali raditi skraćeno jer su već prije odlučili spojiti blagdan s godišnjim odmorom.

Rekorder po broju službenika koji danas ne rade je ministarstvo gospodarstva. U njemu je na godišnjem danas svaki drugi zaposlenik, točnije njih 225.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit o broju zaposlenika na godišnjem odmoru odgovorilo nam je 15 od 19 ministarstava. Odmah iza ministarstva gospodarstva je ministarstvo financija, a s 22 posto zaposlenih na godišnjem slijedi ga ministarstvo uprave. Najmanje onih koji su na godišnjem je u ministarstvu EU fondova i regionalnog razvoja.

Radno, kao i svaki dan, zato je bilo u uredu Predsjednice, koja je i danas imala važne sastanke, dok su njezini suradnici pripremali novo izmještanje Ureda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas smo uglavnom posvećeni idućem tjednu, izmeštanju Ureda  predsjednice, petom izmještanju Ureda predsjednice izvan Zagreba. Bit će premješteno u Primorsko-goransku županiju ovaj put", otkriva nam glasnogovornik Ureda predsjednice Republike Hrvatske Luka Đurić.

Skraćeno nisu radili ni u zagrebačkom gradskom poglavarstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državni službenici nisu jedini koji su spojili blagdan sa slobodnim danima. Na obalu su pohrlili i oni koji ih plaćaju.

Oni koji vole spajati godišnji i blagdane iduću takvu priliku imat će tek za osam mjeseci na blagdan Tijelova, koji pada u četvrtak 15. lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo