želi sinergiju / RTL dobio potvrdu da predsjednica zahtjeva zajedničku sjednicu Vlade o demografiji

Premijer komentira da su demografska pitanja važna i da će razmatrat tu temu sa svima koji su dobrodošli

28.5.2018.
18:35
VOYO logo

Na Pantovčaku se održao sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost. Tema prvog sastanaka ove godine potaknula je afera Hotmail, a to je sigurnost državničke komunikacije. Tajna služba stoga je dobila poseban zadatak. No, ništa konkretno od demografije zbog koje predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović stalno kudi politiku Banskih dvora. 

Dva i pol tjedna nakon izbijanja afere Hotmail u Uredu predsjednice okupili su se čelni ljudi za nacionalnu sigurnost, a prije sastanka mobitele su ostavili u prostoriji pokraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica je sjednicu Vijeća tražila zbog afere Hotmail. Tada je tvrdila da o aferi ništa nije znala do objavljivanja u javnosti. Premijer Andrej Plenković ostao je tajnovit oko sastanka, no ipak kaže o aferi se nije govorilo. 

"To je tajna to ne smijemo ništa kazati... ne smijem kazat, sjećate se onog u Velom mistu... Bio je odličan sastanak sve smo dogovorili na sve tri teme" rekao je premijer, a na pitanje jesu li razgovarali o aferi Hotmailu odgovorio je da nisu i da su razgovarali smo o informacijskoj sigurnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odnosno, kako su iscurili mailovi bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić koje je ona slala sa svoje privatne e-mail adrese. Nakon što je čula izvješća tajnih službi predsjednica i dalje zabrinuta.

"Zabrinuta sam oko nekih elemenata, ali zadužili smo tajne službe da se izrade posebne mjere, preporuke i zakonodavni okviri za korištenje medija kojima se služimo u komunikaciji i sigurnost informacija", poručila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razgovaralo se i o odnosima sa susjedima i migracijskoj krizi. No, detaljnije nisu htjeli ni ostali članovi Vijeća. 

"Slavimo danas rođendan pobjedničke hrvatske vojske. To ste jučer rekli i danas slavimo", izjavio je ministar obrane Damir Krstičević, dok je ravnatelj SOA-e Daniel Markić zaključio da će biti dovoljno priopćenje predsjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica nije odustala niti od zajedničke sjednice Vlade o demografiji.

"Danas sam najavila da šaljem pisani prijedlog. Voljela bih da to radimo u sinergiji, jer držim da je demografija ključno državno pitanje, gdje trebamo konsenzus", rekla je predsjednica, a za RTL su iz Ureda predsjednice potvrdili da je predložila održavanje sjednice Vlade Republike Hrvatske na temelju odredbe članka 102. Ustava RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer komentira da su demografska pitanja važna i da će razmatrat tu temu sa svima koji su dobrodošli. Na pitanje kakvi su im odnosi zbog afere Hotmail, ali i nakon što ju je premijer podržao za novi predsjednički mandat, predsjednica odgovara da je zadovoljna.

Zbog afere Hotmail predsjednica je prije tjedan i pol otkazala dva službena putovanja. No, stanje se očito popravilo jer predsjednica sutra putuje u Italiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo