CE-ZA-R / RTL donosi ekskluzivne kadrove iz tvrtke u vlasništvu Petra Pripuza koja zbrinjava zagrebački biootpad

Image
Foto: RTL

Možemo ne može bez Petra Pripuza! Njegova tvrtka dala je najpovoljniju ponudu na javnom natječaju za zbrinjavanje bio-otpada, a gradonačelnik se s time mogao samo složiti

19.10.2021.
20:30
RTL
VOYO logo

RTL je ušao u postrojenju za obradu neopasnog otpada tvrtke CE-ZA-R iz Varaždina, u vlasništvu C.I.O.S. Grupe Petra Pripuza, na čiju traku će i dalje stizati biootpad koji proizvedu Zagrepčani.

Jedino je takvo privatno postrojenje u državi, a vlasnik Petar Pripuz dokazao je da Možemo ne može bez njega. Dao je najpovoljniju ponudu na natječaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao sam da ćemo postupiti sukladno zakonu ako se pokaže da je njihova dokumentacija čista što se tiče svih dozvola i ako se radi o najpovoljnijoj ponudi da ćemo postupiti po zakonu. I odabrati tu tvrtku odnosno tu grupaciju tvrtke bez obzira o kome se radi. I to smo i napravili", kazao je danas zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Image
drama se nastavlja /

Tomašević obrazložio suradnju s Pripuzom. C.I.O.S. demantirao gradonačelnikove izjave: 'Čudi nas gospodinova neupućenost'

Image
drama se nastavlja /

Tomašević obrazložio suradnju s Pripuzom. C.I.O.S. demantirao gradonačelnikove izjave: 'Čudi nas gospodinova neupućenost'

Pa nakon suradnje s Bandićem, Pripuzova tvrtka nastavlja suradnju i s Tomaševićem, a posao je vrijedan 36 milijuna kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je odluka koju je Grad donio na temelju Zakona o javnoj nabavi, radi se o okvirnom sporazumu na godinu dana, koje će količine biti iskorištene ovisi na kraju isto tako o grada. Ovo je rješenje dok grad nema kompostanu u svom vlasništvu, na čemu intenzivno radimo", kazao je Tomašević.

Prijedlog za kompostanu u Brezovici bio je na Skupštini još 2018. Tad je cijela oporba, uključujući i Bandićeve partnere HDZ, bila protiv te ideje. Tomašević danas kaže kako traže lokaciju za kompostanu i proziva gradski HDZ da je zbog njih Grad danas nema, a oni se brane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zagrebački klub HDZ-a je bio protiv kompostane u Brezovici jer se lokalno stanovništvo tome usprotivilo. Prošlo je 120 dana otkako je gradonačelnik Tomašević na svojoj funkciji i vidi se da apsolutno ništa nije napravio što se tiče glomaznog otpada, a niti biootpada", tvrdi Mislav Herman, predsjednik zagrebačkog HDZ-a.

Iz C.I.O.S.-a poručuju kako do kraja žalbenog postupka neće ništa komentirati. Ali nisu dugo izdržali, jer ih je gradonačelnik očito potegnuo za jezik pa su ga pozvali u svoje pogone da mu pokažu kako se zaista zbrinjava otpad. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prema izjavama i interpretaciji gradonačelnika o postupanjima u obradi glomaznog otpada može se zaključiti kako gospodin gradonačelnik ili nije dovoljno upućen u Zakon o gospodarenju otpadom, koji jasno propisuje postupke i proces obrade ili ne zna dovoljno o toj problematici (što nas čudi s obzirom na to da je, prema njegovom životopisu, na području zaštite okoliša bio konzultant u više od 40 zemalja), odnosno - da možebitno ima pogrešne savjetnike", proučuju iz C.I.O.S.-a. 

Tomašević tvrdi da će dokazati da je Grad u stanju sam se pobrinuti za sav glomazni otpad, a da za to ne plaća privatne tvrtke poput Pripuzove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo