MOBILAN, NIJE UGROŽEN / RTL doznaje: Hrvat ozlijeđen u Ukrajini nije ni krenuo prema Hrvatskoj. Iz KB Dubrava otkrili proceduru

Sve se organizira u suradnji Ministarstava zdravstva i vanjskih poslova

7.6.2022.
18:58
VOYO logo

Hrvat ranjen na ukrajinskom bojištu trebao je večeras stići u Kliničku bolnicu Dubrava na liječenje, no ipak ne dolazi.

Sve se organizira u suradnji Ministarstava zdravstva i vanjskih poslova. Ranjeni Hrvat se prebacuje s jugoistočnog bojišta gdje je ranjen prije gotovo 14 dana. Mlađi muškarac je stabilno, nije životno ugrožen i nije se borio kao dio pukovnije AZOV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTL doznaje se još rješava dokumentacija, a mladić nije ni krenuo u Hrvatsku. Jednom kada to bude, na mađarskog granici dočekat će ga vozilo hitne pomoći.

O samom slučaju s Leonom Šiljeg razgovarao je Toni Kolak iz Klinike za kirurgiju KB Dubrava koji tvrdi kako i oni čekaju informacije MVEP-a, a kao svaki drugi pacijent bit će pregledan i odredit će mu se način liječenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
dobrovoljac u ratu /

Hrvat koji je ranjen u Ukrajini danas stiže u KB Dubrava, nije životno ugrožen

Image
dobrovoljac u ratu /

Hrvat koji je ranjen u Ukrajini danas stiže u KB Dubrava, nije životno ugrožen

Zna da je izvan životne opasnosti i da je mobilan, tvrdi. Smatra da će liječenje u KB Dubrava biti moguće jer je ova bolnica i za vrijeme rata u Hrvatskoj zbrinjavala sve ranjenike i imaju sve specijalizacije i mogućnosti liječenja svih ozlijeda od rata.

Kolak je i sam ratni kirurg pa pojašnjava da su najčešće ozljede na bojištu vrlo slične civilnim ozljedama, ali se razlikuju po masovnosti. Najčešće su eksplozivne, a manji je broj strijelnih, toplinskih ili blast ozljeda manji. U 90 posto su bile eksplozivne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vojnik vojniku uvijek brzo pruža pomoć, govori. "Nemamo dovoljno snaitetskog osoblja, alu vojnici su proli prvi pomoć i znaju što je prvi zavoj koji se stavlja u slučaju rane", rekao je. Ističe i da znaju kako reagirati u slačaju amputacije ekstremiteta i onda dok dođe sanitet nastupaju oni, liječnici, kako i uvijek čine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo