velika pljačka / RTL doznaje nove detalje pljačke Ine i zašto je sve prolazilo neopaženo: Je li Vlada bila upozorena?

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Otkriveni su novi detalji u ogromnoj pljački Ine

29.8.2022.
8:53
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Uhićeno je pet osoba za koje se sumnja da su oštetili Inu za gotovo milijardu kuna preprodajom plina, a svima im je određen istražni zatvor. U akciji koju su u subotu pokrenuli Uskok i policija u subotu su uhićeni direktor u Ini Damir Škugor, predsjednik Hrvatske odvjetničke komore (HOK) Josip Šurjak, njegov poslovni partner Goran Husić s kojim je suvlasnik tvrtke OMS Upravljanje, Škugorov otac Dane te predsjednica uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić.

Šteta za Inu navodno prelazi milijardu kuna, protuzakonita zarada Damira Škugora i njegova oca je gotovo pola milijarde kuna, dok je Goran Husić profitirao za preko 90 milijuna kuna, a Josip Šurjak za 68,9 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na računu njihove tvrtke OMS Ulagenje ostalo još preko 200 milijuna kuna protuzakonito ostvarene odbiti. Istražitelji sumnjaju da je Škugor od lipnja 2020. do 27. kolovoza 2022., u Zagrebu, Šibeniku i Vinkovcima, kao direktor Plina i energije Industrije nafte i zamjenik predsjednika nadzornog odbora Plinare istočne Slavonije povezao u zajedničko djelovanje ostale osumnjičenike pri čemu su prirodni plin kojim raspolaže Ina prodavao po cijenama ispod tržišne cijene.

Image
hrvatsku trese afera /

Velika pljačka Ine: Ministar Filipović sastaje se s Upravom tvrtke, svi uhićeni ostaju u pritvoru

Image
hrvatsku trese afera /

Velika pljačka Ine: Ministar Filipović sastaje se s Upravom tvrtke, svi uhićeni ostaju u pritvoru

Kako je moguće da sustavi kontrole u Ini nisu ništa zabilježili već je sve razotkriveno jer su na računu umirovljenika od strane Porezne uprave primijećeni milijuni kuna?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako doznaje RTL iz INA-e, riječ je o prodaji plina iz domaćih bušotina koje se vrlo loše kontroliraju. Svaka prodaja tog plina smatra se čistom zaradom za kompaniju i zato je pljačka tako dugo prolazila neopaženo, neslužbeno se doznaje u tvrtki.

N1 doznaje da je iz Plinare istočne Slavonije Vlada upozorena na sporne visoke zarade u preprodaji plina, ali nitko nije reagirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo