traže veće plaće / Vozači saniteta od srijede nastavljaju s radom: Štrajk se nastavlja do pravomoćnosti presude'

Image
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Županijski sud u Zagrebu nepravomoćno je presudio da je štrajk djelatnika nelegalan

10.2.2020.
16:04
Marin Tironi/PIXSELL
VOYO logo

Djelatnici sanitetskog prijevoza u zagrebačkom Zavodu za hitnu medicinu od srijede će nastaviti s redovnim radom iako se formalno štrajk nastavlja do pravomoćnosti presude o zabrani štrajka, izjavio je Hini u ponedjeljak predsjednik Hrvatskog sindikata sanitetskog prijevoza Mišel Majetić.

Takvu je odluku donio Štrajkaški odbor nakon što je u ponedjeljak Županijski sud u Zagrebu nepravomoćno presudio da je štrajk djelatnika sanitetskog prijevoza nelegalan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Majetić kaže kako se vraćaju svom redovitom poslu kako ne bi trpjeli pacijenti te u znak pružene ruke pomirenja, a sindikat će iskoristiti mogućnost prava na žalbu, koju imaju pravo podnijeti u roku osam dana. Kada bude donesena pravomoćna presuda o štrajku o daljnim koracima odlučit će Štrajkaški odbor, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sindikat zagrebačkog sanitetskog prijevoza pokrenuo je štrajk 5. veljače tražeći veće plaće. Traže da se u koeficijentima i plaćama radnici sanitetskog prijevoza izjednače s kolegama u hitnoj pomoći, što bi na godišnjoj razini stajalo oko dva milijuna kuna.

Žarko Rašić, ravnatelj zagrebačkog Zavoda za hitnu medicinu, izjavo je kako se šestoga dan štrajka sanitetski prijevoz u Zagrebu odvija uredno, uz pomoć vozača ZET-a i djelatnika drugih zdravstvenih ustanova te da je od početka štrajka do sada obavljeno 1400 sanitetskih prijevoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo