Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
traže veće plaće

Vozači saniteta od srijede nastavljaju s radom: Štrajk se nastavlja do pravomoćnosti presude'

Županijski sud u Zagrebu nepravomoćno je presudio da je štrajk djelatnika nelegalan

Image
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
Leona Šiljeg, Hina/ 10.2.2020. u 16:04
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Djelatnici sanitetskog prijevoza u zagrebačkom Zavodu za hitnu medicinu od srijede će nastaviti s redovnim radom iako se formalno štrajk nastavlja do pravomoćnosti presude o zabrani štrajka, izjavio je Hini u ponedjeljak predsjednik Hrvatskog sindikata sanitetskog prijevoza Mišel Majetić.

Takvu je odluku donio Štrajkaški odbor nakon što je u ponedjeljak Županijski sud u Zagrebu nepravomoćno presudio da je štrajk djelatnika sanitetskog prijevoza nelegalan.

VEZANE VIJESTI

Majetić kaže kako se vraćaju svom redovitom poslu kako ne bi trpjeli pacijenti te u znak pružene ruke pomirenja, a sindikat će iskoristiti mogućnost prava na žalbu, koju imaju pravo podnijeti u roku osam dana. Kada bude donesena pravomoćna presuda o štrajku o daljnim koracima odlučit će Štrajkaški odbor, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sindikat zagrebačkog sanitetskog prijevoza pokrenuo je štrajk 5. veljače tražeći veće plaće. Traže da se u koeficijentima i plaćama radnici sanitetskog prijevoza izjednače s kolegama u hitnoj pomoći, što bi na godišnjoj razini stajalo oko dva milijuna kuna.

Žarko Rašić, ravnatelj zagrebačkog Zavoda za hitnu medicinu, izjavo je kako se šestoga dan štrajka sanitetski prijevoz u Zagrebu odvija uredno, uz pomoć vozača ZET-a i djelatnika drugih zdravstvenih ustanova te da je od početka štrajka do sada obavljeno 1400 sanitetskih prijevoza.

Upravo se čita

Image
TUŽNE VIJESTI

Tužan kraj potrage: Preminuo nekadašnji igrač Hajduka

Leona Šiljeg, Hina/ 10.2.2020. u 16:04
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
HALO DOKTORE!

100 ordinacija bez liječnika! Trećina ih je starija od 60 godina. Za Potragu progovorio jedan od najstarijih

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba