potpuni fijasko / RTL doznaje: Problem s platformom CijepiSe mogao bi biti još veći! Evo što tvrdi IT tvrtka koja se htjela javiti na natječaj

Slali su mailove, htjeli su se javiti na natječaj - ali odgovor nikad nisu dobili

28.4.2021.
18:35
VOYO logo

S današnjim danom Hrvatska je od početka epidemije prešla 7 tisuća umrlih zaraženih covidom. U posljednja 24 sata imamo više od 2 tisuće 900 novih slučajeva. U odnosu na prošlu srijedu - broj novozaraženih je u padu.

Ali, pad milijunske platforme Cijepi.se odgovorni pokušavaju umanjiti. Kako RTL doznaje, problem bi mogao biti još i veći - jer razgovarali smo sa splitskom IT tvrtkom koja je pokušala Ministarstvu ponuditi svoje 10 puta jeftinije rješenje.

Image
Zapadna Virginia /

Vlasti nude 100 dolara svakome mlađem od 35 tko se cijepi protiv covida

Image
Zapadna Virginia /

Vlasti nude 100 dolara svakome mlađem od 35 tko se cijepi protiv covida

Zbog problema s cijepljenjem i platformom, hitan sastanak s ministrom tražili su liječnici. Nude i sami pomoć jer na dan kažu treba cijepiti više od 20 000 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Danas smo dobili uvjeravanja da će platforma potpuno profukcionirati i sve sastavnice informatičke tako da vjerujem da su ta uvjeravanja točna i da ćemo svjedočiti tome'', rekao je Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore.

''Mi nismo nikad ni upisivali, niti smo ikad imali obavezu upisivati u -cijepih-. Mi imamo svoje programe preko Ceziha, ovo ostalo ce se riješiti informatički'', kazala je liječnica obiteljske medicine Vikica Krolo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Informatičko rješenje imala je IT tvrtka iz Splita, slali su mailove, htjeli su se javiti na natječaj - ali odgovor nikad nisu dobili. Kažu, njihovo rješenje bilo bi 10 puta jeftinije.

''S obzirom da radimo za sjevernoameričko tržite poprilično razočaravajuće da jedna firma ne može napraviti nešto dobro za nas. Po meni je ovo mogla napraviti svaka IT firma, ovo su mogli napraviti i studenti, po meni razočaravjuć'', rekao je Petar Vukašinović, direktor IT tvrtke iz Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Rijeci danas sve kao po špagi.

''Moj obiteljski liječnik me je poslao, bilo mi je bitno koje je cjepivo, neću izmišljati'', kazao je Sailo Simić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Obiteljski liječnik, ovo je druga doza. Jako sam zadovoljna da sam se cijepila. Ipak je to nekakva sigurnost'', rekla je Desanka Crnić.

Zna se tko cijepi, tko upisuje podatke i tko na cijepljenje poziva građane.

''Danas cijepimo oko 2000 ljudi, bit će cijepljeni Pfizerom i svi su pozvani preko svog obiteljskog liječnika, još uvijek smo u drugoj fazi cijepljena'', rekao je Božidar Kandžija, voditelj obiteljske medicine u PGŽ.židar>

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podaci se odmah unose u računalo, ako ne radi - onda ručno.židar>

židar>''Oni kad dođu bilo kod liječnika i bilo gdje drugdje kod njih je evidentirano da su prva ili druga doza cijepljeni, ako im slučajno treba covid putovnica ili bilo koji drugi razlog'', kazao je Kandžija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponekad se podaci u sustav unose s odmakom, ali sve će biti riješeno, uvjerava nova koordinatorica za cijepljenje.

''Manje poteškoće koje su postojale su otklonjene, ona se testirala svih ovih dana u kontinuitetu i ona je u potpunosti funkcionalna i spremna u provedbi treće faze cijepljenja'', rekla je koordinatorica za cijepljenje HZJZ-a Marija Bubaš.

Ako platforma ne bude radila, glavni koordinator za cijepljenje Krunoslav Capak, rekao je da bi se građane moglo pozivati i preko medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Pretpostavljam da je mislio na neke planske i ciljane pozive, a ne stihijski javni poziv jer to zaista ne bi imalo smisla'', rekla je Bubaš.

Pa već danas iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar ljubazno mole da objavimo da će Zagrepčani primiti drugu dozu cjepiva - ondje gdje su primili i prvu.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike