uskoro kreću radovi / RTL i HEP zajedničkim snagama za pomoć KBC-u Osijek uništenom u nezapamćenom nevremenu

Image
Foto: RTL

Za obnovu osječke pedijatrije uništenu u nevremenu stigla je nova donacija. 30 tisuća kuna daruje HEP za obnovu prostora i kupnju medicinskog uređaja

28.7.2016.
19:40
RTL
VOYO logo

Pravovremenost u izvještavanju, briga za malog čovjeka i empatija, tri su faktora zbog kojih djelatnici, a još važnije i pacijenti KBC-a Osijek nakon oluje koja je krajem lipnja uništila prostor pedijatrije imaju razlog za osmijeh. 

Image
građani pokazali veliko srce /

KBC Osijek i dalje treba vašu pomoć: donirajte i pomozite u saniranju štete prouzročene nevremenom

Image
građani pokazali veliko srce /

KBC Osijek i dalje treba vašu pomoć: donirajte i pomozite u saniranju štete prouzročene nevremenom

Šest dana nakon nezapamćenog nevremena, u KBC-u Osijek vode je još uvijek bilo po svim hodnicima, krov je bio uništen, a tragovi potpunog kaosa bili su vidljivi kao i prvog dana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujući timu RTL-ovog osječkog dopisništva, koje je u informativnoj emisiji RTL Danas prvo donijelo priču o teškim uvjetima u kojima se bolnica nalazila danima nakon nevremena, cijela Hrvatska se digla na noge. Bez mnogo razmišljanja u akciju pomaganja uključila se i Hrvatska elektroprivreda koja je osječkom KBC-u donirala 30 tisuća kuna. 

"Neopisivo mi je drago što je HEP prepoznao problem na koji smo danima ukazivali u našim informativnim emisijama i zahvaljujem im što su velikodušno odlučili pomoći. U ovoj godini je HEP već donirao sredstva za kupnju aparata za pedijatriju osječkog KBC-a. RTL će i dalje nastaviti u svojim informativnim emisijama ukazivati na probleme i pronalaziti rješenja kad god je to moguće", kazao je Ivan Lovreček, zamjenik predsjednika Uprave RTL-a Hrvatske.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ček je zamjeniku ravnatelja KBC-a Osijek, dr. Vlatku Kopiću uručio Danijel Ilić, direktor Elektroslavonije Osijek. 

"Ponosni smo što se Hrvatska elektroprivreda među prvima odazvala akciji za pomoć Klinici za pedijatriju u Osijeku u otklanjanju šteta od nevremena. Podsjetit ću, HEP je početkom ove godine sudjelovao i u kupnji uređaja za kirurško liječenje na Odjelu dječje kirurgije KBC-a u Osijeku. Takvu pomoć u skrbi za najmlađe, za našu djecu, mi u HEP-u vidimo kao brigu za našu budućnost, budućnost Hrvatske. HEP je tvrtka koja ovdje u Osijeku ima tradiciju dugu 90 godina i kojoj je Osijek jedno od najznačajnijih središta u Hrvatskoj. Stoga osjećamo posebnu obvezu prema zajednici u kojoj djelujemo. Ovaj put to je pomoć Klinici za pedijatriju, a pritom nam je osmijeh svakog izliječenog djeteta i zadovoljstvo na licu roditelja najveća nagrada", rekao je Ilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obnova klinike počinje u ponedjeljak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo