Je li lift bio ispravan? / RTL istražio kako je došlo do stravične nesreće u kojoj je lift prignječio šestogodišnjaka: 'Očito je bio prelagan'

Dječak je pretrpio nagnječenje pluća, jetre i glave

7.12.2020.
19:08
VOYO logo

Policija i dalje istražuje kako je šestogodišnjeg dječaka priklještio lift u stambenoj zgradi jučer poslijepodne u središtu Zagreba.

Dječak je teško ozlijeđen i nalazi se na intenzivnoj njezi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trebalo je to biti još jedno mirno nedjeljno popodne, ali su se onda ulicom Frane Bulića u Zagrebu prolomili vriskovi. Šestogodišnjeg dječaka prignječio je lift.

"Ja jesam čula sinoć da netko viče, da se nešto događa. Danas sam tek saznala što je bilo, ma grozno, grozno", rekla je jedna stanarka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Nema zaštitie /

Detalji užasa u kojem je nastradalo dijete: Lift je obnovljen prošle godine, ali mu se tijekom vožnje mogu otvoriti vrata

Image
Nema zaštitie /

Detalji užasa u kojem je nastradalo dijete: Lift je obnovljen prošle godine, ali mu se tijekom vožnje mogu otvoriti vrata

Cijelo jutro i dobar dio dana trajao je policijski očevid, naručeni su i dodatni izvidi. Nitko od susjeda nije htio pred kameru, a predstavnicu stanara ulovili smo na prozoru, ali nije htjela komentirati slučaj.

Pa smo se obratili Gradskom stambenom gospodarstvu koje upravlja zgradom kako bismo doznali je li lift star oko 90 godina bio ispravan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadnji redoviti mjesečni servis je bio u 11. mjesecu, a godišnji pregled je obavljen krajem kolovoza. U 2018. godini je, zbog dotrajalosti postojeće opreme dizala, izvršen manji popravak na istom. Suvlasnici su Ugovor o izvođenju radova sklopili s postojećim serviserom dizala", odgovor je grada Zagreba.

Iz tvrtke zadužene za servis su nam rekli da do daljnjega ništa ne žele komentirati, pa čak ni potvrditi kada je bilo posljednje održavanje. Lift je zaustavljen između zadnjeg i predzadnjeg kata, točno ondje gdje živi obitelj unesrećenog dječaka. Ali ovi liftovi, ako su dobro održavani, ne bi trebali predstavljati problem, poručuje Luka Perić, serviser dizala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njega smo ulovili upravo na jednom servisu starog lifta.

"Očito je bio prelagan, taj kontakt nije prekinuo i onda ga izvana možete pozvati. Ako je ušao u lift, on je bio prelagan na podu, nisu zatvorili vrata, netko je pozvao lift s otvorenim kabinskim vratima. Znači djeca do dvanaeste godine, znači minimalna kilaža 15-20 kilograma se u principu ne smiju sami voziti u takvim liftovima", poručio je Perić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se krije iza ove strašne nesreće, je li dizalo doista ispravno i je li ga inspekcija odobrila, nismo uspjeli doznati. Ono što znamo jest da su vatrogasci uspjeli u nevjerojatne tri minute izvući dječaka koji je pretrpio nagnječenje pluća i jetre, ali i glave. U teškom je stanju, nalazi se na intenzivnoj njezi i trenutačno je stabilno. 

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo