predizborni duel / RTL je profesionalno odradio Duel: Evo tko je tražio prekid debate Grabar-Kitarović i Milanovića

Image
Foto: RTL

RTL je profesionalno organizirao i proveo debatu. Oba stožera ranije su se složila da emisija može trajati duže od 90 min

31.12.2019.
8:15
RTL
VOYO logo

Zbog medijskih upita i izjava iz oba stožera predsjedničkih kandidata o tome tko je tijekom RTL Duela zatražio preskakanje zadnje tematske cjeline i završetak emisije, RTL Televizija navodi sljedeće:

Završetak debate zatražila je savjetnica predsjednice Republike, gospođa Renata Margaretić Urlić, koja je na RTL došla zajedno s članovima njezinog izbornog stožera. Ona je, tijekom emisije, ušla u režiju i zatražila da se "zbog produljenog trajanja i umora predsjednice, debata završi". Na upit urednice emisije je li to službeni stav stožera, gospođa Margaretić Urlić je odgovorila da "dolazi u ime stožera".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditelji RTL Duela taj su zahtjev prenijeli predsjedničkim kandidatima Kolindi Grabar-Kitarović i Zoranu Milanoviću, ali im i ponudili mogućnost nastavka debate, na što su oni javno pristali.

RTL je profesionalno organizirao i proveo debatu, omogućio kandidatima da sami postavljaju pitanja, dopustio teme koje su sami otvorili i smatra da su time ispoštovana profesionalna načela novinarske struke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oba stožera ranije su se složila da emisija može potrajati duže od predviđenih 90 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo