NAD ZEMUNIKOM / RTL na treningu britanskih Crvenih strijela i hrvatskih Krila Oluje. 'Donijeli smo puno dima i puno buke'

Na svjetski Dan pilota britanske Crvene strijele ostavile su trag na nebu nad Zemunikom i pokazale zašto su jedna od najboljih akrobatskih skupina na svijetu

26.4.2022.
20:00
VOYO logo

Vrtoglave figure Crvenih strijela, elitne akrobatske skupine britanskih Kraljevskih zračnih snaga, ovih dana mogu se vidjeti na zadarskom području. Do sada su završno uvježbavanje za ljetnu sezonu odrađivali u Grčkoj, a ove godine su na listu nastupa u "predpremijeri" uvrstili i Hrvatsku. 

Na svjetski Dan pilota britanske Crvene strijele ostavile su trag na nebu nad Zemunikom i pokazale zašto su jedna od najboljih akrobatskih skupina na svijetu.

David Montenegro, zapovjednik Red Arrowsa, Velika Britanija govori: "Treba oko pet mjeseci vježbe od kreiranja elemenata. Ovo što ste vidjeli danas je blizu savršenom nastupu. Donijeli smo puno dima i puno buke na cijelom području u vrijeme naših treninga, ali nadam se da svi ovdje shvaćaju da je to znak našeg rastućeg prijateljstva".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Uspomene sa seta /

Kako je Selma Blair uspjela očarati Matthewa Davisa

Image
Uspomene sa seta /

Kako je Selma Blair uspjela očarati Matthewa Davisa


Nakon dvije godine i Krila Oluje, opet u šesteročlanoj formaciji, krenula su s uvježbavanjem programa

Darko Belančić, zapovjednik Krila Oluje tvrdi: "Mi smo mali sustav i nismo odvojena postrojba kao što su oni. Mi smo nastavnici letenja koji ovo rade skoro kao part time job i onda te neke stvari koje oni rade mi možemo kopirati od njih, a oni s druge strane imaju benefit od toga da vide kako se to može malo improvizacijski raditi".

Red Arrowsi su i do sada nastupali u Hrvatskoj, ali po prvi put ovdje i treniraju. Ovi mlazni avioni mogu letjeti tisuću kilometara na sat. U Zadar ih je došlo devet. Osam ih leti, uvježbava program, jedan ostaje na pisti, on je rezervni. U Zadru će boraviti tjedan dana.

Uz pozdrav „Dobro nebo“ ekipama slavilo se i 30 godina uspostave diplomatskih odnosa dviju država.


Zdravko Jakop, državni tajnik MORH-a navodi: "Kao što u Hrvatskoj Krila Oluje predstavljaju nešto više nego samo jednu akrobatsku skupinu, tako i njihova akrobatska skupina predstavlja nešto više. Nas veseli što su izabrali Hrvatsku".

Veleposlanik Velike Britanije u Hrvatskoj, Simon Thomas zaključuje: "Hrvatska i Ujedinjeno kraljevstvo su partneri, saveznici i prijatelji na puno razina i na puno područja, ali mogu reći da je partnerstvo koje ovdje slavimo jedno od najljepših"-

Savršeno uvježbani nastupi, ali i treninzi akrobatskih skupina poput Crvenih strijela, u zemljama u koje dođu su i definitivno turistička atrakcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo