otkriven plan / RTL neslužbeno doznaje plan Vlade vezano uz spomen ploču u Jasenovcu za 11 poginulih branitelja pripadnika HOS-a na kojoj je i pozdrav Za dom spremni

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Jasenovac će proglasiti mjestom posebnog pijeteta na temelju čega bi uklonili s ploče natpis Za dom spremni

31.8.2017.
16:45
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je premijer Andrej Plenković danas sa sjednice Vlade poučio kako će Vlada u sljedeća dva tjedna, uz puno uvažavanje žrtve branitelja i u dijalogu, naći rješenje vezano uz spomen ploču u Jasenovcu za 11 poginulih branitelja pripadnika HOS-a na kojoj je i pozdrav "Za dom spremni", nakon čega će se pristupiti i izradi cjelovitog zakonskog rješenja kojim će se, kako je rekao, zatvoriti ideološka pitanja koja dijele hrvatsko društvo RTL je neslužbeno saznaje plan. 

Neslužbeno plan Vlade je da Jasenovac proglase mjestom posebnog pijeteta na temelju čega bi uklonili s ploče natpis Za dom spremni. To bi bila prva faza koja bi se ekspresno rješila zbog pritiska manjinaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga faza je cjelokupno zakonsko rješenje prema ustaškom pozdravu, ali bi naravno išlo i s ostalim totalitarnim simbolima tako da bude u paketu. Za ovu drugu fazu će se vjerojatno čekati Vijeće u ožujku iduce godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo