ZAPROSIO PRED KAMEROM DIREKTA / RTL-ov reporter istraživao zagrebački advent, pa svjedočio zarukama rumunjskog para: 'Ha, ha, poseban trenutak'

Doznali smo što je najfinije što se nudi i žale li Zagrepčani za Bandićevim raskošnim Adventom

29.11.2021.
22:50
VOYO logo

Najveći hrvatski advent, onaj zagrebački, ove godine je dvostruko manji. Ne smeta to gomilama koje su došle guštati u germkendlama za 39 kuna, šlepanom pajceku za 42 ili kuhanom vinu iz grijanih teglica za 25 kuna.

Klizalište na Tomislavcu je najpoznatija točka zagrebačkog adventa, bila nekad. Klizačima više ni traga, ovdje su samo siluete. No, ipak tu jedna novost - igračke. Zahvaljujući divovskim igračkama Tomislavac više nije samo prazna livada, mjesto je to koje mami, osobito one najmlađe, a o tome svjedoči i blato koje se može vidjeti oko igračaka. Možda nema klizanja, ali se uvijek mogućnost da se malo poskliznete.

Nema ništa za pojesti ni popiti, nema ni na Zrinjevcu. Nijedna kućica.

''Meni je osobno puno ljepše nego prošle godine. Mislim da je poanta malo prošetat i vidjet kako je okićen grad, a ne doći ispod neke kućice pojest podgrijanu kobasicu'', komentirala je Ana iz Zagreba.

''Lijepo je, ali fale mi one kućice od prije. Meni osobno bi bilo bolje da su kućice'', komentirala je Jelena iz Splita.

''Moj prvi dojam je da je lijepo, decentno i uopće mi ne fale nikakvi šatori'', kazala je Zagrepčanka Davorka.

''Meni bi pasalo da sve ovo dođe u Njemačku, jer mi ne smijemo ništa'', izjavila je Sabrina iz Njemačke.

I taman dok smo snimali kako svijetli 25000 lampica par iz Rumunjske nas je zaustavio zbog fotografije. Dok se kolega snimatelj okrenuo, Raul je već bio na koljenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'' Možete li nam reći što se sad ovdje dogodilo?'', upitao je RTL-ov novinar.

''Haha, poseban trenutak!'', rekao je Raul. 

''Mislim da smo zaručeni!'', radosno je rekla Amelia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Planirao sam ovo napraviti na Božićnom sajmu. Vidio sam da je u Zagrebu jako lijepo tako da odluka je pala'', ispričao je Raul.

Sad mogu nazdraviti kuhanim ginom za 35 kuna.

''Ranije smo jeli kobasice, bile su jako dobre. Naravno, isto vrijedi i za piće'', komentirao je Josh iz Velike Britanije.

Image
GOST RTL-a DANAS /

Tomašević: 'Advent je jedino drugačiji po sustavu dodjele kućica. Žičara? Nadam se da ćemo ove zime s njom na Sljeme, ali...'

Image
GOST RTL-a DANAS /

Tomašević: 'Advent je jedino drugačiji po sustavu dodjele kućica. Žičara? Nadam se da ćemo ove zime s njom na Sljeme, ali...'


''Super je hrana. Stvarno ukusna. Za uličnu hranu, dosta gurmansko'', kazala je Crystal iz SAD-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Bolje je nego u restoranu u kojem smo jučer bile, a ona ima Michellinovu zvijezdu. Ovo je puno bolje'', komentirala je Daniela iz SAD-a.

Na ovogodišnjem adventu može se pojesti čak 180 različitih jela. Šlepani pajcek 42 kune, vino iz hajcanih teglica 25 - jednako kao i fritule.

''Ništa budemo malo prosurfale po internetu, instagramu i onda ćemo otići. Mislim da je na Stroossu dobra klopa, ali to još moramo vidjeti'', komentirala je Lucija iz Zagreba.

Nema više onog famoznog podzakupa kućica. No, ako je suditi po početku adventa, prodavači zadovoljni. Među njima i Marin Medak, koji drži 9 kućica.

''Bio je dobar vikend, bilo je jako puno ljudi. Nadamo se da će nam vrijeme poslužiti, da će tako biti do kraja. Vjerujem da će biti jako dobro'', rekao je Marin Medak, bivši predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja.

Nema previše ića i pića ni na platou Gradec. Tek jedna kućica kraj Klovićevih dvora, ali kako je plato osvjetljen kao u bajci, sa 180 ukrašenih borova posjetitelji se ovdje hrane selfijima i kažu da im ništa ne nedostaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo