Sve pogledajte u Potrazi / RTL-ova ekipa i Danka Derifaj nisu provalili u kuću Marka Perkovića Thompsona. Evo o čemu se radi

Image
Foto: Pixsell

Ekipa Potrage na čelu s višestruko nagrađivanom novinarkom Dankom Derifaj istražuje priču o sudskom sporu između Marka Perkovića i njegovih susjeda

13.8.2021.
15:08
Pixsell
VOYO logo

Ekipa Potrage na čelu s višestruko nagrađivanom novinarkom Dankom Derifaj istražuje priču o sudskom sporu između poznatog pjevača Marka Perkovića Thompsona i njegovih susjeda oko nekretnine u Splitu, na čiji se krov naša ekipa popela u sklopu svog novinarskog zadatka. U nastavku donosimo očitovanje kolegice Derifaj na cijeli događaj.

"Dana 12. 8. 2021. godine naša novinarska ekipa ušla je u zgradu na adresi Ivana Pavla II 23 u Splitu gdje smo otišli na poziv tamošnjih stanara. Snimatelj i ja smo se uspeli na krov koji se nalazi neposredno iznad stana u vlasništvu Branka Miodraga, ujedno predstavnika stanara, zgrade na čestici 10078/2 (čest. zem. 44/2) k. o. Split koji nas je, dakle, iz svog vlastitog stana poveo na krov svoje zgrade jer je to bio jedini način da nam pokaže kako u stvarnosti izgleda njihov krov nakon što ga je Marko Perković Thompson pretvorio u svoje dvorište. Naime, bez uvida u stvarno stanje ne bismo mogli profesionalno izvijestiti javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Katastar
Image
Foto: Katastar

Vrijedi istaknuti kako svaki krov predstavlja dio nekretnine koji je zajednički svim stanarima. Drugim riječima, Branko Miodrag, Marko Perković i svi ostali vlasnici imaju se pravo uspeti na krov iz bilo kojeg razloga. Niti u jednom trenutku nismo kročili na česticu u vlasništvu Marka Perkovića Thompsona, a koja se nalazi na susjednoj adresi Put Radoševca 46, na k. č. br. 10080/7 (43/7) k. o. Split.

Napominjem kako u pripadajućem vlasničkom listu Thompsonove čestice stoji kako slijedi: „Zabilježuje se da kod upisa zgrade sagrađene na čest. zem. 43/7 na površini od 384 m2 nije priložena uporabna dozvola.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: vlasnički list mp thompson
Image
Foto: vlasnički list mp thompson

Dokazi o vlasničkim pravima, stanju katastra, naše kretanje kao i prostorni odnos katastarskih čestica, te vrlo važno, Rješenje kojim Upravni odjel za prostorno planiranje, uređenje i zaštitu okoliša Grada Splita u srpnju ove godine, a po Rješenju Ministarstva prostornog uređenja i graditeljstva (KLASA: UP/II-361-05/19-26/1006, URBROJ: 531-09-2-19-2, od 16. 12. 2019.), stavlja izvan snage ozakonjenje nekretnine u kojoj stanuje Marko Perković Thompson, nalaze se u nastavku kako slijedi:

- izvod iz katastarskog plana na kojem je vidljiva čestica na kojoj Thompson stanuje, a koja se nalazi na adresi Put Radoševca 46, te susjedna čestica u vlasništvu svih suvlasnika (stanara zgrade) koja se nalazi na adresi Ivana Pavla II 23;

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

- vlasnički list u koji je kao vlasnik etažnih udjela valjano upisan Branko Miodrag, kao i svi ostali vlasnici, dok je Marko Perković upisan na tzv. idealni udio - što znači da je upisan bez specifikacije o kojem se točno dijelu radi, za razliku od ostalih vlasnika kod kojih se jasno i nedvosmisleno vidi koji etažni udio imaju. Kako je moguće da se Thompson na takav način upisao, a svi ostali vlasnici su upisani kao etažni vlasnici, između ostalog, je upravo i predmet našeg novinarskog istraživanja."

Image
Foto: vlasnički list mp thompson
Image
Foto: vlasnički list mp thompson
Image
Image

Nakon netočnih informacija koje su se pojavile javnosti o tome da je ekipa naše emisije Potraga provalila u kuću Marka Perkovića, RTL želi naglasiti da je zbog cijelog događaja pozvana i policija. "Policijski službenici su u poslijepodnevnim satima na navedenom području postupali po dojavi, izašli na teren, obavili potrebne provjere i razgovore, te iz svega provedenog nisu utvrđeni elementi prekršaja, niti kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti", utvrdila je policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve detalje ove priče pogledajte 23. kolovoza u emisiji Potraga.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo