PADAJU REKORDI / RTL-ova ekipa napravila je patrolu od Istre do Dubrovnika i provjerila tko sve odmara na Jadranu

Novi tjedan, nova prilika za spajanje s blagdanom i odlazak na more gdje je već prava gužva

22.6.2022.
19:25
VOYO logo

Ni oblaci nisu spriječili turiste u Rapcu da odu na plažu jer Istra je, kažu, pravo mjesto za uživanje.

"2006. smo bili prvi put ovdje, i bilo je prelijepo i 16 godina kasnije pomislili smo da moramo doći opet", kaže Nico Montfort iz Nizozemska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvi put smo ovdje, volimo more, atmosferu, ljude", rekla je Damaris Aleks Vuksanović iz Njemačke.

Splitska trajektna luka je kao mravinjak, turisti iz svih dijelova svijeta dolaze na pristanište. Splićani u doba sezone ovaj dio grada izbjegavaju jer tko zapne u koloni kod luke neće tako lako nastaviti dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako sam ovdje svaki drugi dan, putujem do Šolte, sezona je počela ima dva tjedna. Trajekti su puni svaki put. Svaki termin koji se ide, sve je puno do vrha", ispričala je Zaloa iz Splita.

Image
i ribara sve manje /

Ribari iz Podgore zavezali brodice: 'Zbog cijene goriva otišli smo u turizam. Mreže su na suhom'

Image
i ribara sve manje /

Ribari iz Podgore zavezali brodice: 'Zbog cijene goriva otišli smo u turizam. Mreže su na suhom'

"Lani sam s roditeljima preselila u Austriju i moji baka i djed su baš došli u posjetu iz Južne Afrike. Došli smo u Hrvatsku na vikend, kako bismo odmarali na plažama. Idemo do Brača na četiri dana", kazala je Saskia iz Austrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo je linija za Brač do Supetra najprometnija, a druga najpopularnija je ona prema Visu.

"Pred nama je drugi produženi vikend. Preko 65 tisuća putnika, 14 tisuća vozila očekujemo do kraja tjedna. Česi, Nijemci, Slovaci, Slovenci, naši domaći putnici. Luka je kao 2019. u popodnevnim satima je pritisak. To nam se nastavilo u jutarnjim satima. Neke linije su i prešle 2019.", tvrdi Jelena Ivulić, voditeljica agencije Jadrolinije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskoj trenutno boravi gotovo pola milijuna turista, a najviše ima Nijemaca. Najpopularniji su Rovinj, Poreč, i Dubrovnik. Na Stradunu red sladoleda, red kofera, red razgledavanja. Turisti oduševljeni!

"Prvi put smo u Hrvatskoj i odlučili smo se za Dubrovnik kao prvu destinaciju. Lijepo je, premašilo je naša očekivanja", kaže Moe iz Velike Britanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tražili smo grad za razgledavanje i plaže. Nismo htjele ići na mjesta gdje se tulumari, htjele smo istraživati. Svi su nam preporučili Dubrovnik", ispričala je Rebbeca iz Velike Britanije.

Velikih gužvi više nema jer nema ni toliko kruzera. Turistički vodiči, kažu, slobodnog dana nemaju, tek koje poslijepodne za kupanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puno je Amerikanaca i Britanaca. Do 1.11., smo popunjeni, a onda idemo na zasluženi odmor", izjavila je Ivana Vuković, turistička voditeljica.

Dubrovačka zračna luka ima osam puta više putnika nego lani, izravni letovi iz Amerike popunjeni su do 93 posto, a od idućeg tjedna Dubrovnik će biti ponovno izravno povezan i s Dubaijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo