OLUJA NAD SLAVONIJOM / RTL-ova ekipa u Slavoniji nakon snažnog nevremena: 'Ružno, ružno je izgledalo baš... Velike su materijalne štete'

Prava je sreća da u kratkoj, ali žestokoj oluji na istoku Hrvatske nema ljudskih žrtava

5.8.2021.
19:09
VOYO logo

Najavljeno snažno nevrijeme zaobišlo je Knin, ali se snažno obrušilo na Slavoniju i za sobom ostavilo veliku materijalnu štetu. 

Orkanski vjetar dizao je krovove i čupao stabla, zahvatio područje od Osijeka do Vukovara, a šire područje Đakovštine ostalo je bez struje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'BIT ĆE MILIJUNSKE' /

Slavonija zbraja štete od nove poplave: 'Izgubila sam sve. Zdravlje je najbitnije, ali ni toga više nemam'

Image
'BIT ĆE MILIJUNSKE' /

Slavonija zbraja štete od nove poplave: 'Izgubila sam sve. Zdravlje je najbitnije, ali ni toga više nemam'

Vatrogasci su imali pune ruke posla 

Na terasama kafića u Vinkovcima tek se počela služiti jutarnja kava kada su se ljudi dali u bijeg pred tendama koje su padale i stolovima koje je vjetar nosio. U par minuta nevrijeme je pogodilo Slavoniju i Baranju.

Mato Šaščić iz Kešinaca je u zadnji čas pobjegao pred 120-godišnjim stablom koje se srušilo na njegovu kuću. "I tog momenta, pijavica vjerojatno 130, 150 km/h je puhalo. I žena govori, makni se! Ja se maknem, i uhvatim ovu granu s orasa kako pada i u tami čujem oras pada na krov", ispričao je Mato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U susjednom mjestu Koritna nevrijeme je pokidalo električne kablove. Nenadu Ožegoviću otpuhalo je krov s njegove kuće u kojoj se i sam nalazio u trenutku oluje. Kada je naglo vjetar počeo puhati Nenad se sakrio iza vrata u hodniku i čekao da se stanje smiri. Čekao je 10-15 minuta i  u tih nekoliko minuta je čo kako se sve lomi, ispričao je Nenad.

Osim kuća stradavale su ulice, poljoprivredna zemljišta, igrališta, parkovi, automobili. Vatrogasci su bili u punom pogonu. Samo u malenim Kešincima je bilo preko 20 intervencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima oko 15-ak stambenih objekata koji su dobrano oštećeni. Velike su štete materijalne. Na svu sreću nema ozlijeđenih samo materijalna šteta.", objasnio Ivan Gujnović, zapovjednik DVD Kešinci

Zbog nevremena mnoge su kuće u Slavoniji još uvijek bez električne energije. "Trajalo je svega pet minuta. To se zamračilo. Uopće nisam vidjela što se dešava. Samo sam čila lom. Mislila sam kuću će odnijeti. Krov kuće je vjerojatno povuklo kabel to se srušilo. Iza tamo na šupama je sve totalno odnijelo", ispričala je stanakrka IZ Kešinaca Jadranka Pisanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prava je sreća da u kratkoj, ali žestokoj oluji na istoku Hrvatske nema ljudskih žrtava.

Iz Osijeka se u RTL Danas javio naš reporter Tin Kovačić. Njegov gost bio je pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Osijek Zvonko Grgec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U videu pogledajte što mu je rekao:

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo