Hvalite me usta moja / RTL-ova Potraga u posjedu stvarno suludog dokumenta: Bandićeva pročelnica za samu sebe tražila izdašnu nagradu za uspješnost

Image
Foto: Pixsell

Ured koji vodi pročelnica Cvjetko Jerković stoji i iza, primjerice besmislenog i skandaloznih 13 milijuna kuna skupog projekta Ljeto na Savi koji je završio fijaskom

13.2.2021.
11:40
Pixsell
VOYO logo

Potraga RTL-a u posjedu je dokumenta koji pokazuje bizaran način na koji se valorizira, a potom i financijski nagrađuje rad visokih službenika u javnoj upravi. 

Pročelnica zagovarala samu sebe

Riječ je dopisu u kojem se traži isplata za uspješnost u radu za pročelnicu zagrebačkog Ureda za strateško planiranje Zagreba Sanju Cvjetko Jerković. Pročelnica u tom dopisu hvali samu sebe, nabraja koliko se zalagala, ističe svoj doprinos i od svog šefa, zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića traži suglasnost za naknadu za uspješnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
prijavio sumnjivi ugovor /

Prekršio obveze iz radnog odnosa jer je dolazio na posao!? Za Potragu govori šikanirani savjetnik Uprave varaždinske Čistoće

Image
prijavio sumnjivi ugovor /

Prekršio obveze iz radnog odnosa jer je dolazio na posao!? Za Potragu govori šikanirani savjetnik Uprave varaždinske Čistoće

"Slijedom navedenoga, mišljenja smo da je ispunila uvjete za isplatu dodatka za uspješnost u radu, u visini od jedne njezine plaće, utvrđenu gore navedenim Pravilnikom o kriterijima za utvrđivanje natprosječnih rezultata u radu i načinu isplate dodatka za uspješnost u rad, te molimo Vašu suglasnost za isplatu dodatka za pročelnicu", zagovara samu sebe pročelnica u dopisu Milanu Bandiću.

Mjesečna plaća pročelnika u zagrebačkoj upravi iznosila je prošle godine oko 18.380 kuna (neto uz osnovni osobni odbitak) budući da je za radno mjesto pročelnika utvrđen koeficijent složenosti poslova 5,54, kažu nam iz gradskog Ureda za financije. Godinu dana prije te su se okvirne plaće kretale oko 17.800 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suglasnost za nagradu za uspješnost u radu - Jerković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovorna za skupi projekt Ljeto na Savi

Za koji je iznimni doprinos koji je kako sama navodi, "uz njezin redoviti rad iziskivalo i dodatni angažman, često i izvan uredovnog radnog vremena, te je imenovana ispunila općenito sve dodijeljene poslove i zadatke, te posebice prilikom obavljanja poslova u radu pokazala izrazitu profesionalnost i stručnost", pročelnica tražila i dobila još jednu mjesečnu plaću?

Nagrađena je dodatkom za uspješnost za spomenik žrtvama Holokausta koji od početka slovi kao jedan od najspornijih gradskih projekata. Taj spomenik jedinstven je u svijetu: posvećen je žrtvama holokausta, no židovska ga zajednica ne želi i traži da se drugačije zove. Primjerice, na sam dan otvaranja izložbe na kojoj su predstavljeni radovi za Spomenik za šest milijuna Židova stradalih u Holokaustu reagirali su iz židovske zajednice pitajući zagrebačkog gradonačelnika zašto se uz središnji europski memorijal koji postoji u Berlinu, u Zagrebu podiže spomenik iste namjene i istoga naziva te da bi u Zagrebu trebalo očekivati spomenik žrtvama NDH. Ozbiljna je javnost imala i još uvijek ima ozbiljne primjedbe na ovaj projekt koji niče pored Glavnog kolodvora, no nagrađena pročelnica nije imala nikakvih problema s dodatkom za uspješnost ovog u startu kontroverznog projekta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ured koji vodi pročelnica Cvjetko Jerković stoji i iza, primjerice besmislenog i skandaloznih 13 milijuna kuna skupog projekta Ljeto na Savi koji je završio fijaskom. Nismo uspjeli doznati je li financijski nagrađena i za taj projekt no nije jedina iz redova Bandićevih najbližih suradnika koja je nagrađena za izuzetnu uspješnost. 

Nagrade i do 94.303 kune

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

(Pixsell)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 2017. do 2020. isplaćeni su dodaci za uspješnost na radu za tri pročelnice i tri zamjenice pročelnika, odgovorili su nam iz Grada. Iznosi isplata dodatka za uspješnost na radu pročelnica varirali su od 15.664 kuna do čak 94.303 kuna bruto, a kod zamjenica pročelnica od 11.396,09 do 44.405,45.kn bruto, zavisno o tome koliki postotak od plaće, odnosno koliki broj nagradnih plaća im je odobren, za isplatu.

Sve je to, ističu u Gradu Zagrebu u odgovoru na pitanje Potrage, propisano Pravilnikom o kriterijima za utvrđivanje natprosječnih rezultata u radu i načinu isplate dodatka za uspješnost u radu. Dodatak za uspješnost u radu može godišnje iznositi najmanje 40 posto plaće, a najviše tri plaće službenika ili namještenika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravilnik doduše otvara mogućnost da se neki službenik nagradi za uspješnost iznosom od čak tri dodatne plaće, no pitanje je koliko takvo velikodušno nagrađivanje visokopozicioniranih službenika ima ikakve podloge u glavnom gradu koji je u nemalim financijskim dubiozama i koji se gotovo na očigled njegovih građana raspada u svim segmentima funkcioniranja.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo