ČEKA SE REAKCIJA / RTL-ova reporterka iz Splita: 'Puljak može razvlastiti Ivoševića, suspendirati do okončanja postupka ili on sam može podnijeti ostavku'

Ostavku Bojana Ivoševića koji je prijetio novinarima traži oporba, ali sada i gradonačelnikovi programski partneri. O svemu šuti i Marijana Puljak, saborska zastupnica

24.3.2022.
19:45
VOYO logo

Nakon što je podnesen prijedlog optužnice protiv zamjenika splitskog gradonačelnika Bojana Ivoševića zbog prijetnje novinarima, splitski gradonačelnik Ivica Puljak za sada ni riječ. 

Iz Splita se javila RTL-ova reporterka Draga Eterović i izvijestila kako se Puljkovo očitovanje očekuje sutra. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njegovo očitovanje očekuje se sutra, iako nema službene najave konferencije. On se vraća sa službenog puta iz Bruxellesa, a za sada ne želi telefonski razgovarati o ovome ni s medijima, ali niti sa suradnicima niti sa svojim zamjenikom. Sama saborska zastupnica Marijana Puljak također ne reagira, iako je u Saboru jako glasna kad poziva druge da podnesu ostavku, naročito ministre", rekla je reporterka Eterović. 

Izvijestila je da se ovdje radi tek o prijedlog optužnice koju sudsko vijeće može i odbaciti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Inače, za ovakvu prijetnju prema službenoj osobi, predviđa se kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora. Ako osoba nije osuđivana, sudska je praksa da se ide na uvjetnu kaznu. No očekuje se onaj politički rasplet - oporba traži odstupanje Ivoševića, a sada to traže i Puljkovi programski partneri. On ga kao gradonačelnik može razvlastiti, suspendirati do okončanja postupka ili zamjenik može sam podnijeti ostavku. Kad se vrati s pusta, trebao bi razgovarati s partnerima, zamjenikom i suradnicima, očekuje se da će se i javnosti javiti", izvjestila je naša reporterka.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo