TEMA - ISTANBULSKA / RTL-ova reporterka 'demolirala' Markić argumentima: 'HDZ je u svom programu obećao ratifikaciju IK, niste u pravu'

Željka Markić kazala je kako Istanbulska konvencija nije bila dio HDZ-ovog predizbornog programa...

30.3.2018.
10:11
VOYO logo
Image

Željka Markić optužila premijera za radikalnu promjenu stava o Istanbulskoj konvenciji

Image

Željka Markić optužila premijera za radikalnu promjenu stava o Istanbulskoj konvenciji

Udruga U ime obitelji u petak je održala pres konferenciju na kojoj je govorila Željka Markić. Žestoko je napala Vladu na čelu s HDZ-om, kao i premijera Andreja Plenkovića.

Zamjera mu, kako je kazala, manipuliranje i laži s kojima je susreo vlastito biračko tijelo po pitanju Istanbulske konvencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Markić je pomalo već klasično pričala o rodnoj ideologiji i štetnosti iste (pogledajte u prilogu), a možda najzanimljiviji dio presice bio je kad je kazala kako Istanbulska konvencija nikad nije bila dio predizbornog programa HDZ-a, na što ju je RTL-ova reporterka Leona Šiljeg upozorila sljedećim riječima:

"Ispred sebe imam HDZ-ov program od prošlih parlamentarnih izbora. Tu jasno stoji HDZ-ovo obećanje kako će ratificirati te ispuniti sve obveze iz Istanbulske konvencije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Željka Markić, ostavši bez argumenata, kratko je dodala kako na riječ vjeruje europarlamentarki Ivani Maletić koja joj je kazala da HDZ provedbu Istanbulske konvencije nije imao u svojem programu.

Image
Image

"Ona je autorica tog programa o kojem pričate. Njoj vjerujem, ali kasnije možemo diskutirati", snašla se u datom trenutku Markić i brzo prešla na sljedeće novinarsko pitanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pogledajte u videoprilogu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenimo i to da su nam se neposredno nakon ove objave javili iz udruge U ime obitelji smatrajući kako smo u tekstu i njegovoj opremi iznijeli neistine s ciljem stvaranja lažne slike o gospođi Markić.

Evo što kažu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospođa Markić se na konferenciji za medije pozvala na objavu gospođe Maletić koja je bila u svim medijima i kojom je demantirala tvrdnje premijera Plankovića da je ratifikacija IK bila dio programa HDZ-a. 

https://www.facebook.com/ivana.maletic.cro/posts/1421753311262904

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gospođa Markić je izjavila sljedeće: 'Čuli smo od potpredsjednice HDZ-a, gospođe Maletić kako ratifikacija Istanbulske konvencije nije bila dio programa HDZ-a, upravo zbog koncepta roda odvojenog od spola'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinarke koja je pročitala dio teksta iz HDZ-ovog programa u kojem piše da će se izvršiti obaveze iz Istanbulske konvencije,  gđa Markić je odgovorila da se pozvala na izjavu gospođe Maletić koja je i vodila izradu izbornog programa i da toj interpretaciji vjeruje.  A da o tome (što je već raspravljeno u medijima prošli tjedan, što je rekao premijer, a što potpredsjednica HDZ-a o ratifikaciji IK u programu HDZ-a), možemo popričati poslije". 

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo