prokišnjava na sto mjesta / RTL pokrenuo pozitivne reakcije građana: donirajte i pomozite bolnici u Osijeku

RTL pokrenuo lavinu dobrih emocija! Građani ne prestaju nazivati osječku bolnicu i donirati stvari i novac

3.7.2016.
18:37
VOYO logo

Hrvatska uistinu ima veliko srce. Samo 24 sata nakon što smo objavili apel doktora nevremenom pogođene osječke bolnice za hitnom pomoći, mail i broj telefona osobe zadužene za kontakt doslovno je užaren.

Image
oluja uništila bolnicu /

Osijek treba pomoć cijele Hrvatske: bolnici hitno trebaju posteljina, igračke, inkubatori, oprema...

Image
oluja uništila bolnicu /

Osijek treba pomoć cijele Hrvatske: bolnici hitno trebaju posteljina, igračke, inkubatori, oprema...

Iako je od nevremena prošlo tjedan dana i jučer su na Klinici za pedijatriju skupljali vodu. Zbog strujnog su udara uništeni inkubatori, inhalatori, računala, klima uređaji i hladnjaci za lijekove. Uništen je i dječji namještaj te didaktičke igračke u prostorijama radne terapije i igraonice. Po zidovima izbija vlaga i plijesan. Šteta na tom odjelu procijenjena je na gotovo tri milijuna, a penje se i do deset milijuna kuna u cijelom kompleksu KBC-a Osijek. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Građani i određene firme odlučili su donirati neka novčana sredstva. Javili su se u našu upravu i pitali su kako da pomognu. Onda smo mi organizirali određenu službu koja će pripomoći da ne dođe do stihijskog donošenja stvari koje nam nisu potrebne", kazao je Vlatko Kopić, zamjenik ravnatelja KBC Osijek.

"Treba nam didaktička oprema, određeni namještaj za djecu, igračke, opreme kao EKG i ostale opreme koja je uništena u nevremenu", nabrojao je što je sada nužno KBC-u Osijek, no također je upozorio kako je zgrada bolnice inače u vrlo lošem stanju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postoji preko sto mjesta na kojima za vrijeme većih kiša dolazi do prodiranja vode u naše prostore", upozorio je Kopić.

"Ja bih bio najsretniji kad bih mogao reći mi ćemo u Osijeku napraviti novu bolnicu odmah sutra, ali to nije realno. Razgovarali smo oko mogućnosti povlačenja fondova EU za jednu invesgticiju koja će biti sasvim sigurno 80-90 milijuna kuna. A ni to nije kraj. Razgovarali smo, došavši tamo i stekavši uvid u pojedine odjele koji su tamo zaista u derutnom stanju, da se radi i nastavak plana izgradnje pojedinih odjela", kazao nam je tehnički ministar zdravlja Dario Nakić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko ste voljni pomoći Kliničkom bolničkom centru Osijek doniranjem proizvoda, usluga ili radova vezanim za saniranje štete prouzročene olujnim nevremenom dana 27. lipnja 2016. godine, kontaktirajte Zdravka Petričevića na:

zdravko.petricevic@gmail.com
broj mobitela: 091 4600 495

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo