OTVORILI KAMPUS / RTL posjetio futuristički inovacijski centar prvog hrvatskog jednoroga Infobipa: Za radnike je novo okruženje san snova

Infobip je predstavio svoj najveći inovacijski centar - kampus Alfa Centauri s ciljem da Zagreb i Hrvatska budu vodeći u tehnološkoj industriji, barem u ovom dijelu Europe

13.4.2022.
22:10
VOYO logo

Tek počinjemo - rečenica koja najbolje najavljuje da se od Infobipa, prvog hrvatskog jednoroga koji vrijedi više od milijardu dolara, očekuju nove, velike stvari. U tome će pomoći i novi kampus koji se prostire na 11 900 četvornih metara zatvorenog i 5100 otvorenog prostora.

"Ima jako puno zanimljivih točaka. Tu je taj restoran - menza, mogućnost da čovjek evo dođe van i obavi sastanak na svježem zraku, među zelenilom, da se primjerice odigra stolni tenis poslije posla, skvoš, da se prespava kad netko dođe iz drugih dijelova svijeta. Imamo tu i stambeni kompleks, pa čovjek može i tjedan-dva biti tu. Sve je riješeno da čovjek nema nikakvih problema", kazao je Izabel Jelenić, suosnivač Infobipa.    

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ležerno, futurističko, ali i u skladu s prirodom, tako se najbolje može opisati novo radno mjesto hrvatskih IT-jevca. Za radnike je novo okruženje san snova. 

Image
ČUDO IZ VODNJANA /

Prvi hrvatski jednorog Infobip sad želi oživjeti staru jezgru Vodnjana: Želimo od njega napraviti Silicijsku dolinu

Image
ČUDO IZ VODNJANA /

Prvi hrvatski jednorog Infobip sad želi oživjeti staru jezgru Vodnjana: Želimo od njega napraviti Silicijsku dolinu

"Druga dimenzija je ta korona gdje smo svi radili od doma. Jedva smo dočekali da se vratimo u urede, da vidimo te ljude i energiju koju osjetiš samo uživo i onda smo se evo vratili u ovo zdanje. Nevjerojatno je", kazao je Petar Dučić, djelatnik Infobipa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveća hrvatska IT kompanija 2019. zapošljavala je 1600 radnika, dok je danas, 3 godine poslije, ta brojka veća i od 3600. Imaju urede diljem svijeta, no najviše žele ulagati u Zagrebu pa se postavlja pitanje - ima li ovdje dovoljno radnika?

"Hrvatska je mala. Trenutno mislim ima dovoljno radne snage, ali kako mi rastemo, cijela IT industrija u Hrvatskoj raste što je jako dobro i u biti sve više i više će trebati ljudi izvana. Treba im napraviti uvjete, da im bude ugodno i da se presele, da ih možemo privući", kazao je Silvio Kutić, suosnivač Infobipa.    

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Digitalna komunikacija tek je u svojim začecima, a već se sada u ovoj industriji bilježi godišnji rast od 35 posto, pa svi koji rade u ovakvim i sličnim tvrtkama imaju siguran i unosan posao. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo