RADOVI NA JESEN / RTL prvi donosi kako će izgledati KBC Sestre Milosrdnice nakon obnove: 'S novom zgradom uvest ćemo i nove terapije'

Kreće obnova čak šest zgrada KBC-a Sestara milosrdnica oštećenog u potresu prije dvije godine. Projekt je vrijedan gotovo pola milijarde kuna

22.7.2022.
21:00
VOYO logo

Popucali zidovi od potresa i oronula fasada. Sve to uskoro će biti prošlost za KBC Sestre milosrdnice jer kreće obnova. Radnici stižu na jesen. Nova zgrada će izgledati ovako i samo je jedna od šest koje će se obnavljati.

Image
Image

"Ona je kao što vidite značajno oštećena i za ovu zgradu je spremna jedna kompletna obnova u tom dijelu. Znači da će ova zgrada izgledati i drugačije i bit će puno funkcionalnija", kazao je Davor Vagić, ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skučenim prostorima Klinike za traumatologiju je Banka tkiva. Laboratorij je iz 2005. godine. I dok sada rade najbolje što mogu u ovakvim prostorijama - sanjaju o novima. I dobit će ih. Ovo je nova banka tkiva u Vinogradskoj.

Image
Image

Uz novu zgradu, nova oprema značit će puno i zaposlenima i pacijentima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako pacijent ima opekline mi možemo uzgojiti njegove vlastite stanice kože i vratiti mu ih tamo gdje kirurg to traži, ako bolesnik ima opečeno ili kemijski oštećeno oko, mi možemo također uzgojiti limablne stanice oka", kazala je Tiha Vučemilo iz Zavoda za transfuzijsku medicinu KBC-a Sestre milosrdnice.

Jučer su se vratili iz Italije i vidjeli kako će izgledati nova zgrada, a Talijani su ponudili pomoć u razmjeni znanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S tom posjetom jako smo profitirali. To je jedna velika mogućnost za razvoj tkivnog bankarstva u Hrvatskoj, ne samo za nas djelatnike, nego i za pacijente. Jer ćemo s novom zgradom i novim projektom uvesti nove terapije u Hrvatsku", kazala je Marija Zekušić, voditeljica Odjela kontrole kvalitete u Banci tkiva KBC-a Sestre milosrdnice.

Image
Image

U novu zgradu će za četiri godine i mikrobiologija čiji hodnici izgledaju kao da su iz prošlog stoljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U zgradi iza mojih leđa je najstariji mikrobiološki laboratorij u Hrvatskoj. Tu je od 1956. U novoj zgradi očekujemo moderni, suvremeni mikrobiološki laboratorij koji će uz potporu banci tkiva pružiti i neophodnu dijagnostičku skrb za naše najteže bolesnike", kazala je Ana Gverić Grginić, klinička mikrobiologinja KBC-a Sestre milosrdnice.

Image
Image

Sve to ići će u drugoj fazi od ukupno tri. Planirana je i garaža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba naglasiti da u ovome nismo zaboravili druga dva dijela naših sastavnica - to su Klinika za traumatologiju i Klinika za tumore koje su planirane za konstrukcijsku obnovu", kazao je Vagić.

Image
Image

Prvih pet zgrada bit će gotovo do kraja 2023., a zgrada Klinike za kirurgiju pola godine kasnije. Plan je da KBC Sestara milosrdnica izgleda poput njihove nove moderne dnevne bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo