pojačana kontrola / RTL s inspektorima u Dalmaciji. Koriste i posebnu aplikaciju o fiskalizaciji, kazne idu i do 300 tisuća kuna

Nadzore će provoditi inspektori Ministarstva financija, Carinske i Porezne uprave

30.6.2022.
19:07
VOYO logo

Dolaze milijuni turista, donose milijune eura, a ugostitelji znaju - doći će i inspekcije. Jer država oprašta svašta, ali ne i utaju poreza pa na obali tijekom sezone pojačavaju kontrole. S inspektorima bile su danas i RTL-ove kamere. Češljali su zadarske kafiće i restorane.

U ljetnim gužvama ugostitelji i svi koji rade u turizmu će morati uklopiti i porezne inspekcije koje su intenzivnije krenule preko dva tjedna. U kafiću u centru Zadra financije se vode uredno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Pogledali su stanje u kasi, stanje u novčanicima, stanje vani s računima, što je naplaćeno, što nije. Bogu hvala, sve štima'', kazao je Luka Šimičević, konobar u kafiću.

Inspektori se u ovom slučaju nisu trebali ni predstaviti niti ući u kafić da bi pratili izdavanje računa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preko posebne aplikacije o fiskalizaciji porezni inspektori mogu vidjeti već s ulice da li su u određenom kafiću plaćeni računi, odnosno da li su fiskalizirani.

U restoranu koji radi cijelu godinu pregledana blagajna i novčanici konobara bili su uredni. Napojnicu, koja još uvijek ne može stajati u računu, konobari pažljivo odvajaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
poduzetnici, oprez! /

Od 1. srpnja haraju porezna i carinska inspekcija: Najviše će ciljati Jadran i Zagreb

Image
poduzetnici, oprez! /

Od 1. srpnja haraju porezna i carinska inspekcija: Najviše će ciljati Jadran i Zagreb

''To se automatski odvaja sa strane jer manča je isključivo gotovina. Tako da u bilo kojem momentu da i dođe Porezna inspekcija i pregleda novčanik, uvijek je točan promet jer je napojnica ili u džepu ili u ladici ispod'', izjavio je Grgo Vulesica, konobar u restoranu.

Prema iskustvu poreznih inspektora najčešći prekršaji su neizdavanje računa, višak u blagajni, ali isto tako i izdavanje nefiskaliziranih dokumenata, što bi značilo da se još uvijek može naići na, vjerovali ili ne, paragon blokove

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadzore će provoditi inspektori Ministarstva financija, Carinske i Porezne uprave, pa će nakon redovnih godišnjih kontrola inspektorima iz priobalja tijekom ljeta u intenzivnijem nadzoru pomagati i kolege iz unutrašnjosti

''Vršit ćemo pojačanu kontrolu izdavanja računa, evidentiranje prometa, odnosno snimanje prometa. Cilj ovih nadzora je prije svega otkrivanje onih poreznih obveznika koji sustavno krše porezne propise'', rekla je Marija Magaš, pročelnica Porezne uprave Područnog ureda Zadar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za fizičke osobe ili obrtnike uhvaćene u prekršaju kazne su do 300 tisuća kuna, a za pravne osobe ili firme i do pola milijuna kuna. Ponovno hvatanje u prekršaju stavlja ključ u bravu.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo