oborio i rekord / RTL s kapetanom Jozom Glavićem koji je prvi plovio ispod Pelješca: 'Velika je to čast, predivno i lijepo iskustvo'

Otkrio je da su glavnu riječ ipak vodili peljari Aleksandar i Petar Bušurelo kojima je dao komandu. Ipak, on je kapetan najvećeg broda ikad u tom akvatoriju

23.6.2022.
19:05
VOYO logo

Andrea Žarak javila se uživo iz Neuma gdje je razgovarala s kapetanom kruzera koji je prvi plovio ispod Mosta Pelješac.

Prije toga, otkrila je detalje jesu li svi bili obaviješteni o dolasku kruzera i kada on ponovno isplovljava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako smo jutros od lučke kapetanije dobili informaciju da će kruzer isploviti oko 18,30, ipak će to biti oko 21 sat. U međuvremenu putnici se vraćaju s jednodnevnih izleta, a mi smo kontaktirali Federativno ministarstvo prometa i komunikacija koje nam je potvrdilo kako su najavu o uplovljavanju kruzera zaprimili danas te su je pravovremeno poslali svim nadležnim institucijama, između ostalog i Općini Neum. Neslužbeno doznajemo da je najava za uplovljavanje u ministarstvo stiglo prije osam dana, a dubrovački kapetan s kruzera, je to znao i prije godinu dana. On nam je otkrio kakav je osjećaj ploviti prvi ispod mosta", rekla je Andrea Žarak.

A na pitanje, kakav je to osjećaj biti prvi kapetan koji je plovio prvi ispod "Pelješca", Jozo Glavić je odgovorio: "Sve zasluge bih pripisao peljarima Luke Ploče Aleksandru i Petru Bušurelo, to su tac i sin, i njima sam dao komandu. Otac je uglavnom vodio glavu riječ, ja sam uživao u pogledu, slikavao i pratio što se događa. Predivno i jako lijepo iskustvo, velika čast."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
kako bi se trebao zvati? /

Pelješki most zove se "Pelješac". Evo što vi mislite o tome: 'Kreativno. Jako kreativno…'

Image
kako bi se trebao zvati? /

Pelješki most zove se "Pelješac". Evo što vi mislite o tome: 'Kreativno. Jako kreativno…'

Iako je prije godinu dana saznao da će kruzer biti prvi koji će ploviti ispod mosta, priznaje da nije znao hoće li baš on biti na njemu. "Ali se potrefilo da jesam", odgovorio je. Na pitanje, kakav je to osjećaj i što je oborio rekord i uplovio s najvećim brodom ikad u ovaj akvatorij, skromno je rekao: "Ne bih rekao da je rekord, radim posao kao i svi drugi. Naše podneblje lijepo je i lijepo je biti svoj na svom. Nikad nisam vidio Neum i ovaj dio iz ove perspektive."

O samom prosvjedu na kopnu, kaže da u našem podneblju nikad ništa ne može iznenaditi, ali da baš i nije ugodno. "Nadam se da gosti nisu imali negativno iskustvo. Lijep je kraj, puno toga može se ponuditi gostima i nadam se da nam neće uzeti za zlo ovo danas", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo