Ima li opasnosti? / RTL u inspekciji Skywalka nakon šokantne snimke: Je li atrakcija na Biokovu sigurna?

Iz Parka otklanjaju mogućnost da su posjetitelji ikada bili u opasnosti jer vijci nosive konstrukcije su i plombirani

23.9.2020.
19:05
VOYO logo

Mali je vijak digao ovih dana veliku paniku - kako i ne bi kad je riječ o najvećoj hrvatskoj atrakciji posljednjih godina u Hrvatskoj kojoj je zbog njega - sigurnost ljudi dovedena u pitanje.

Nakon snimke na kojoj se prstima s lakoćom odrvće vijak na gotovo 1300 metara visokoj šetnici, kojom je dosad prošetalo više od sto tisuća ljudi, Nikolina Radić zaputila se u novu šetnju - ispitati je li sigurno?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujući Skywalk-u, vrtoglavoj staklenoj šetnici u vrletima Biokovo, Park prirode Biokovo jedini je od hrvatskih nacionalnih parkova i parkova prirode koji nije samo uspio dosegnuti prošlogodišnje brojke posjetitelja nego ih čak i udvostučiti.

Javnost je zato šokirala snimka na kojoj nepoznati posjetitelj rukom odvija maticu vijka s rukohvata šetnice. Je li šetnica sigurna, danas je provjerila naša ekipa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JESU IM ŠARAFI NA BROJU? /

Nakon skandalozne snimke labavog vijka, park Biokovo za RTL.hr tvrdi da je sve u ispravnom stanju!

Image
JESU IM ŠARAFI NA BROJU? /

Nakon skandalozne snimke labavog vijka, park Biokovo za RTL.hr tvrdi da je sve u ispravnom stanju!

Snimka odvijanja vijka s rukohvata šetnice iznad provalije uznemirila je sve prošle i potencijalne posjetitelje biokovskog Skywalk-a.

Iz Parka otklanjaju mogućnost da su posjetitelji ikada bili u opasnosti jer vijci nosive konstrukcije su i plombirani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sam vidikovac, znači Skywalk prošao je sva testiranja sigurnosti kao i izdržljivosti. Vijci su, kao što i vidite, svi na svome mjestu. O istome je obaviješten izvođač radova i stručni nadzor. Naše službe su pregledale kompletni rukohvat, riječ je bila o rukohvatu, a ne o nosivoj konstrukciji skywalka s time da mislimo da je sam skywalk siguran za posjećivanje ostavljam za neku pretpostavku da je to netko namjerno odvidao", rekao je Slavo Jakša, ravnatelj Parka prirode Biokovo.

Današnji posjetitelji nisu sumnjali u sigurnost konstrukcije sa staklenim podom na 1228 metara nadmorske visine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vraški se bojim, ali potpuno sam zadivljen kad stojim tamo", izjavio je Bartek iz Poljske.

"Ovo izgleda fantastično, preporučio bi svakome da dođe tu, neka ga ne bude strah ako ima malo hrabrosti, tako da se isplati ovo pogledati pa makar i ovo maglovito", poručio je Andrej iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sigurnost posjetitelja stalno nadgleda čuvar Parka prirode. Tijekom noći i za lošeg vremena Skywalk je zatvoren.

"Zato smo mi tu da ih upozorimo i da im na normalan način, civilizacijski objasnimo da ne mogu doći na skywalk. Jer, kad je velika kiša, kad je bura, kad puše, onda naravno da je skywalk zatvoren jer je opasnost za posjećivanje", rekao je Stipe Srzić, glavni čuvar Parka prirode Biokovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Planinska instalacija vrijedna sedam milijuna kuna ove je sezone bila jedna od najposjećenijih turističkih atrakcija u Hrvatskoj.

Tamo je i ove godine napravljeno barem stotinjak tisuća selfieja jer je isto toliko bilo posjetitelja na Nebeskoj šetnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujući uzbudljivom i vrtoglavom pogledu, Biokovo je jedini hrvatski park koji nije samo premašio prošlogodišnji broj od 60 tisuća, posjetitelja nego će ga do kraja godine i udvostručiti.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo