KUDA IDU MILIJUNI JAVNOG NOVCA / RTL u jednom od stanova koji čuvaju zaštitari tvrtke Bilić-Erić: Trošak čuvanja dnevno iznosi 900 kuna

Image
Foto: RTL

Slučajno ili ne, zaštitarska tvrtka Bilić-Erić u suvlasništvu je supruga bivše pročelnice za gospodarstvo Mirke Jozi

19.10.2021.
19:00
RTL
VOYO logo

Milijuni kuna javnog novca Zagrepčana za čuvanje praznih stanova. PNUSKOK je opet češljao sporne ugovore bivše vlasti u Gradu Zagrebu i izuzeo dio dokumentacije. 

Grad je krajem prošle godine potpisao ugovor za čuvanje praznih stanova i poslovnih prostora sa zaštitarskom tvrtkom Bilić-Erić, za što je u proračunu bilo predviđeno 6.9 milijuna kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krajem srpnja stigao je račun za čuvanje tih objekata od 26 i pol milijuna kuna. Zaštitari su 24 sata na dan čuvali 70 praznih stanova i 15 poslovnih prostora kako netko ne bi provalio u njih. 

Slučajno ili ne, zaštitarska tvrtka Bilić-Erić u suvlasništvu je supruga bivše pročelnice za gospodarstvo Mirke Jozić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'NJEGOVI NAVODI SU NETOČNI' /

Tvrtka Bilić-Erić o Tomaševićevim izjavama: 'Nejasno je zbog kojih je motiva iznosio niz difamacija i neistina'

Image
'NJEGOVI NAVODI SU NETOČNI' /

Tvrtka Bilić-Erić o Tomaševićevim izjavama: 'Nejasno je zbog kojih je motiva iznosio niz difamacija i neistina'

"Čuvali smo te prazne stanove i poslovne prostore kao da su Fort Knox, za cifre koje su nevjerojatne i kojima su probijene stavke u proračunu, ne dva puta nego četiri ili pet puta", kazao je danas gradonačelnik Tomislav Tomašević.

"U mojoj ingerenciji nije čuvanje stanova tako da ja ne mogu dati komentar. Ako gradonačelnik Tomašević pronađe bilo kakve nepravilnosti u bilo čijem poslovanju ili ugovarnju djelatnoti, njegova je dužnost da to prijavi nadležnim institucijama", kazala je Mirka Jozić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oglasili su se i iz zaštitarske tvrtke Bilić-Erić, tvrdeći da je sve što su radili - sukladno zakonu.

"Gradonačelnik Tomašević je izrekao grube neistine na račun firme Bilić Erić na način da je iskonsruirao priču da ssu čuvali napušene stanove. To je zlonamjerna informacija jer su oni čuvali objekte u vlasništvu grada Zgreba i ne radi se o vrijednosti ugovora od  26 mil kn kako je to senzacionalistički isprezentirano, nego se radi o iznosu od 17,5 milijuna kuna", poručio je Ivan Gržić, odvjetnik tvrtke Bilić-Erić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kako izgledaju skupo čuvani stanovi? U jednom od njih bio je RTL-ov reporter Goran Latković. Više pogledajte u videu u nastavku:

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo