Zlatni podrum / RTL u podrumu gdje je knjige čuvao šef premijerova ureda Frka-Petešić. U državnoj je nekretnini koja se obnavlja za 400.000 kuna

Podrum je u vlasništvu Državnih nekretnina i u posljednjih pola godine u njemu su sanirali vlagu, promijenili podove, postavili WC i tuš kabinu... Troškovi su 5000 kn po kvadratu

15.2.2022.
18:49
VOYO logo

On ima stan od 96 državnih kvadrata. U državnoj nekretnini, koja se obnavlja za 400 tisuća kuna, čuva svoju zbirku knjiga, a u drugoj nekretnini spremio je i svoje vozilo. 

On je čovjek od povjerenja premijera i njegov šef ureda Zvonimir Frka-Petešić, a nakon što je otkrivena obnova podruma, koja uključuje i tuševe, Državne nekretnine pokazale su našoj novinarki Željki Miša taj luksuz u samom središtu grada. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je podrum od 83 kvadrata koji je u vlasništvu Državnih nekretnina. I u kojemu je, prije nego što je obnovljen, svoje stvari i knjige držao i Zvonimir Frka-Petešić.

Željka Franić, voditeljica odnosa s javnošću Državnih nekretnina: "Bilo tko, tko je korisnik stanova, može u nekom trenutku zatražiti odlaganje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovdje trenutačno nema 4000 knjiga Frke Petešića, samo goli zidovi. Ali svi korisnici morali su ga isprazniti prije obnove, pa tako i on. 

Pa je knjige preselio na drugu lokaciju. Podrum, koji je bio u užasnom stanju. Država ga je obnavljala protekle pola godine. Sanirana je vlaga, promijenjeni podovi, postavljeni WC i tuš kabina. Njima bi se, uvjeravaju iz Državnih nekretnina, trebali koristiti spremačice i domari, koji se brinu o ovoj zgradi s državnim stanovima u Palmotićevoj ulici. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Franić: "Odnosno to nije podrum, nego je riječ o spremištu gdje Državne nekretnine odlažu svoj inventar. Između ostalog, jedan dio je za odlaganje inventara, a jedan dio je radnog prostora za zaposlenike ovoga društva."

Procjena troškova koje je izradio ponuđač za 83 metra četvorna je 417 tisuća kuna, odnosno 5000 po kvadratu. Radove je obavila tvrtka Kultura prostora, a u posljednje četiri godine s Državnim nekretninama odradili su više od 30 poslova vrijednih više od milijun i pol kuna. Iz Državnih nekretnina tvrde, sve je transparentno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Proveden je postupak javne nabave u kojoj smo zaprimili 6 ponuda od ponuđača koji su odlučili sudjelovati i dostaviti svoju ponudu. Od tih 6 ponuda, najjeftinija je bila na navedeni iznos", kazala je Franić.

I direktor građevinske tvrtke nam kaže da ništa nije sporno, jednostavno se, često javljao na natječaj i često dobivao poslove. A prezime koje je isto kao i prezime bivšeg poslodavca sadašnje direktorice Državnih nekretnina je, tvrdi, slučajnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo