obiteljsko nasilje / Rukama ju je hvatao za vrat i pljuskao: sud potvrdio optužnicu protiv Alojza Tomaševića

Image
Foto: Dusan Mirkovic/PIXSELL

Nakon što je supruga Mara Tomašević povukla svoj iskaz, Sud u Požegi je odlučio da je optužnica pravomoćna te je istaknuto kako povlačenje ne utječe na kazneni postupak

31.1.2018.
10:48
Dusan Mirkovic/PIXSELL
VOYO logo

Podsjetimo, Mara Tomašević sredinom je siječnja povukla je sve optužbe protiv supruga bez ikakvog objašnjenja. Zamjenica predsjednika Općinskog suda u Požegi, Mirjana Madunić rekla je kako se iz izjave može zaključiti da Mara Tomašević ne želi kazneni progon supruga, ali je naglasila da to ne utječe na kazneni postupak jer se radi o kaznenim djelima koja se progone po službenoj dužnosti.

Optužno vijeće nakon što zaprimi njegov odgovor mora odlučiti hoće li optužnicu potvrditi, odbaciti ili vratiti na dopunu ili ispravak, stoji u Zakonu o kaznenom postupku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomaševiću se u optužnici stavlja na teret da je od listopada 2015. godine do 2. listopada 2017. u obiteljskoj kući, u nakani da omalovaža svoju suprugu, učestalo joj govorio pogrdne riječi prijeteći joj pritom različitim zlom, istovremeno je rukama hvatao za vrat i pljuskao čime je kod oštećenice izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva. Nadalje, tereti ga se i da ju je 2. listopada 2017., u nakani da je tjelesno ozlijedi, udarao rukama po glavi, hvatajući je za vrat i nadlaktice te rukama i nogom snažno odgurnuo pri čemu je oštećenica zadobila tjelesnu ozljedu. O obiteljskom nasilju u obitelji Tomašić njegova supruga Mara progovorila je u javnosti prije nekoliko mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo