'hitno raspisivanje izbora' / Rusak za nove izbore jer je 'ova agonija preduga', Laburisti pozivaju na samoraspuštanje Sabora

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Na pitanje je li ona za nove izbore, Rusak je rekla da su izbori također jedno od legitimnih, možda i najboljih rješenja u ovom trenutku

4.6.2016.
14:07
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Nezavisna saborska zastupnica Gordana Rusak izjavila je u subotu da je ona za to da se ova situacija što prije riješi na koji god način te ocijenila kako su novi izbori možda najbolje rješenje u ovom trenutku.

"Ja sam za to, kada bi se mene pitalo da se ta situacija što prije riješi, na koji god način. Ova agonija ne može trajati", rekla je Rusak za N1 televiziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li ona za nove izbore, Rusak je rekla da su izbori također jedno od legitimnih, možda i najboljih rješenja u ovom trenutku.

I Laburisti pozivaju na samoraspuštanje Sabora i hitno raspisivanje izbora

Hrvatski laburisti – Stranka rada poziva parlamentarnu većinu da što prije donese odluku o samoraspuštanju Hrvatskoga sabora, a predsjednicu Republike Hrvatske da u što kraćem roku raspiše izvanredne izbore, već prije ljeta, priopćeno je u subotu iz te stranke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećaju na članak 1. Ustava Republike Hrvatske koji kaže da "u Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu" te zbog dobrobiti naroda, društva i države zahtijevaju hitno raspisivanje izbora "bez uzaludnih, na propast osuđenih pokušaja preslagivanja u Saboru", koji bi, smatraju, doveli do još opasnije političke krize. 

"Umjesto mrcvarenja, ponižavanja i vrijeđanja zdravog razuma građana, što se u aktualnom grabežu za vlast u redovima vladajućih pokušava podvesti pod uobičajene i poštene demokratske procese", treba građanima dati priliku da izaberu novo vodstvo države, "u nadi da neće ponoviti ovu kardinalnu grešku", smatraju Laburisti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutačna, a faktički nepostojeća Vlada, u manje od pet mjeseci takozvanog rada državu je dovela do potpune blokade i nefunkcionalnosti, dramatičnog ugrožavanja međunarodnog ugleda Hrvatske i vrlo konkretnih financijskih posljedica, ističe se u priopćenju. 

"U kaosu koji je proizvela vlast Domoljubne koalicije i Mosta, sva je energija usmjerena na međusobne obračune, na što je prebačen i fokus javnosti, dok, istodobno, ispod radara, u sumnjivim i nedorečenim procedurama prolaze krucijalne odluke poput prodaje Končara ili smjene uprava u tvrtkama u državnom vlasništvu bez odluka Vlade. Korištenje prljavih obavještajnih metoda u sukobima između vladajućih da i ne spominjemo", kaže se u priopćenju Središnjeg ureda Hrvatskih laburista - stranke rada. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo