'institucijama zadnja riječ' / Rusak za RTL: 'Moja savjest je čista, moja djela nisu okaljana nikakvim nemoralnim postupanjem'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Saborska zastupnica Gordana Rusak je za RTL izjavila kako je u HSLS ušla dobre namjere, čista srca, bez ikakvih potreba da mi se išta garantira

20.1.2016.
13:38
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo
Image
uskok pokreće ispitivanje /

Glavaš DORH-u prijavio Gordanu Rusak zbog sumnji da je trgovala političkim položajem

Image
uskok pokreće ispitivanje /

Glavaš DORH-u prijavio Gordanu Rusak zbog sumnji da je trgovala političkim položajem

Nakon što je Državno odvjetništvo potvrdilo kako je zaprimljena kaznena prijava protiv saborske zastupnice Gordane Rusak zbog trgovanja političkim položajem, ona je za RTL u telefonskom intervjuu komentirala situaciju kako je od HSU-a tražila 10.000 kuna kako bi se pridružila njihovom saborskom klubu, prije nego što je prebjegla Klubu zastupnika HSLS-a i BUZ-a.

"Dakle, budući da je moja savjest čista, moja djela nisu okaljana nikakvim nemoralnim postupanjem, nisam djelovala protivno zakonima. Smatrala sam da nema razloga da odem sama u policiju i dam svoj iskaz i da se konačno taj medijski linč raščisti i prekine. Žao mi je što se oni koji su taj linč pokrenuli nisu obratili institucijama koje su za to nadležne. Ja iz navedenih razloga nisam istupala u medijima jer mi je poznato da je česta praksa da se nekoga optuži i da taj bude razapet bez dokaza. Smatram da jedino mjerodavne institucije imaju ingerenciju reći o određenim postupcima ono što treba", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rusak je izvijestila da je u srijedu ujutro 'na svoju inicijativu, dragovoljno i bez pratnje odvjetnika dala iskaz policiji u Heinzlovoj ulici' nakon objavljenih tvrdnji da je prijelaz u klub zastupnika Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) uvjetovala financiranjem njenih znanstvenih projekata i zapošljavanjem svoje suradnice. U svojoj izjavi medijima Rusak je kazala i da je pristala na poligrafsko ispitivanje bude li istraga to zahtijevala.

Jeste li danas bili na poslu, kako se osjećate?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ja sam jedna od zastupnica koja svakodnevno odlazi na posao. Obavljam sve svoje dužnosti. Zbog odlaska na policiju nisam otišla na posao, osjećam se poprilično iscrpljeno nakon svega, pa ću si dopustiti jedan slobodan dan.

Kako ste proživjeli ponovni susret s kolegama?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mislim da kolege koji me dobro poznaju imaju povjerenje u mene, a to su ljudi u koje i ja imam povjerenje i do čijeg mišljenja mi je stalo. Oni koji nisu, do njihovog mišljenja nije mi toliko ni važno.

Kako komentirate mail kojeg ste navodno poslala HSU-u sa svog poslovnog profila?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi, na našem fakultetu, nismo potpisali nikakvu izjavu da mail ne smijemo koristiti u poslovne svrhe, tako da to nisam smatrala prekršajem. Dođe li da to aktom reguliramo, ja ću se toga držati. Ja sam dala iskaz u policiji, sve ono što sam rekla u policiji je predmet istrage. Bilo bi nekorektno da sada bilo što iznosim u medijima. Mjerodavne institucije će imati zadnju riječ.

Jeste li poslala taj sporni mail ili ne?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ja sam u HSLS ušla dobre namjere, čista srca, bez ikakvih potreba da mi se išta garantira, vjerujući da ćemo raditi na znanosti i obrazovanju što je i jedan od temelja te stranke. Nije bilo nikakvih zahtjeva za koje me se optužuje da sam ih iznosila, pa nisu trebali ni pristajati na bilo što.

O sastanku s premijerom Milanovićem?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O stvarima o kojima sam govorila na USKOK-u ne bih ovdje. Ono što je rečeno ne u USKOK-u, nego u policiji ne bih komentirala. To će doći u javnost kada oni ocjene da treba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo