klimavi odnosi / Ruši li predsjednica premijera? Iz oporbe upozoravaju: 'Rat u HDZ-u dosegnuo je vrhunac!'

Dok predsjednica u SMS aferi vidi izravan udar na institucije, članovi Vlade i HDZ-a taj udar ne vide. Oporba pak tvrdi da je unutarstranački rat na vrhuncu

30.11.2018.
19:21
VOYO logo

Nakon dramatičnog priopćenja predsjednice Republike, u kojem je upozorila da je u tijeku udar na državne institucije - Kolindi Grabar Kitarović odgovorio je prvo premijer, a onda i ministri. 

Nitko od njih ne vidi ono o čemu govori predsjednica. Ona sama je opovrgnula da je uključena u rušenje predsjednika Vlade. Oporba upozorava kako je ovo još jedan dokaz da je unutarstranački rat u HDZ-u na vrhuncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok predsjednica u SMS aferi vidi izravan udar na institucije, članovi Vlade i HDZ-a taj udar ne vide:

“Predsjednica ima pravo na svoj stav, što bih ja nju komentirao", rekao je potpredsjednik HDZ-a Oleg Butković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ja osobno smatram da predsjednica ni o kojem pitanju čemu nije dramatična”, smatra ministar branitelja Tomo Medved. 

Slično je govorila i predsjednica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nemojte, ako se održi Vijeće za nacionalnu sigurnost, smatrati da je došlo do nekog izvnanrednog stanja u državi”, govorila je predsjednica krajem listopada. 

No onda je jučer poslijepodne poslala priopćenje u kojem se žali da više od mjesec dana čeka odgovor premijera o sjednici Vijeća, da je zabrinuta jer nema reakcija na curenje informacija, ali i demantira da sudjeluje u rušenju premijera Plenkovića i upravo zbog toga detektira udar: izravan politički udar na državne institucije Republike Hrvatske, a posebice na instituciju Predsjednice Republike Hrvatske. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A nakon što joj je premijer sinoć spustio:

“Na predsjednicu? Pa gledajte ja vam još jednom ponavljam, u političkoj ste utakmici, tu nije to ladanje, svaki dan je nekakav problem, ja kad bih tako bio osjetljiv svaki dan bi mogao reći evo osjetio sam da ima neki udar”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz oporbe imaju drugačiju teoriju: ne radi se o udaru na institucije nego iz institucija informacije planski cure:  

“Očito su predsjednica i premijer već dulje vrijeme u sukobu, mi svjedočimo tim unutarstranačkim ratovima, unutar HDZ-a, a naši građani pate", rekao je politički tajnik MOST-a Nikola Grmoja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Udar i opstrukciju imamo skoro cijelo vrijeme i od predsjednice i od premijera. Evidentno je da su se stvorile dvije fronte unutar HDZ-a, jedan je Brkić i predsjednica, a druga fronta je Jandroković i gospodin Plenković", komentar je Ivana Vilibora Sinčića. 

Plenkovićev zamjenik Milijan Brkić i dalje šuti, a njegov kum sumnjiči se da je dojavio glavnom akteru SMS afere Franji Vargi da ga se prisluškuje. Uz to ga sam Varga navodno u nekoliko navrata spominje u iskazu. A aktualni savjetnik predsjednice Vlado Galić, samo je priznao da je Vargu doveo u HDZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najnovije informacije s terena, kao i analizu cijele situacije, donijela je naša politička reporterka Damira Gregoret:

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo