'Desnica se treba ujediniti' / Ruža Tomašić: 'Dosad sam šutjela, ali sad ćemo reći caru da je gol i neka narod zna istinu'

Image
Foto: Robert Anić/Pixsell

Ruža Tomašić: 'Desnica se treba ujediniti! Da smo išli zajedno, imali bismo četiri zastupnik'

28.5.2019.
16:55
Robert Anić/Pixsell
VOYO logo

Nositeljica europske liste Hrvatskih suverenista i kandidatkinja koja je osvojila najviše preferencijalnih glasova na izborima za EP Ruža Tomašić odmah je nakon izbora pozvala desnicu na ujedinjenje. Uvjerena je da će to značiti još bolje rezultate na parlamentarnim izborima. 

"Mislim da se izbori za Europski parlament mogu preslikati na parlamentarne. Narod traži zajedništvo i žele ujedinjenu desnicu i to im moramo dati. Ima na desnici puno birača, ima puno kandidata i prostora, ali mislim da se moramo pokušati ujediniti. Mi smo to pokušali i za ove izbore, ali jednostavno nije išlo. To nema alternativu. Ako se ujedinimo, ako svi idemo skupa možemo biti treća grupacija u hrvatskom parlamentu", rekla je Tomašić u razgovoru za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na izborima za Europski parlament liste Suverenista, Brune Esih i Marijane Petir osvojile su zajedno nešto manje glasova od SDP-a.

"Da smo išli zajedno, imali bismo tri četiri zastupnika u Europskom parlamentu. To je bila moja želja, ali čini se da je ovaj put bila samo moja", uvjerena je Tomašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Desnica se treba ujediniti. Predsjednici se moraju dogovoriti da nema razlaza. Možemo se posvađati, ali nema razlaza, moramo kreirati zajedništvo i do izbora za hrvatski parlament to bi moralo biti dobro. Moramo svi zatomiti svoja ega. Svatko mora nešto žrtvovati inače ćemo i dalje ostajati ispod praga i birači desnice neće dobiti priliku da se čuje i njihov glas", poručila je Tomašić dodajući da je dobar rezultat na izborima za EP dobra poruka svima njima.

"Moramo sjesti za stol i dogovoriti se. Ja sam dosad šutjela, iako je bilo puno napada na mene. Ali sad ćemo reći caru da je gol i neka narod zna istinu tko je kriv i tko nije htio ujedinjenje. Zbog koga su njihovi glasovi opet bačeni", rekla je Tomašić za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo