Posjedovanje vatrenog oružja / Ruža Tomašić je za više oružja: 'Oružje ne ubija, ubija čovjek!'

Image

U vremenu velike terorističke prijetnje država ne bi trebala razoružavati lojalne građane, smatra ona

16.3.2017.
9:25
VOYO logo

Europarlamantarka Ruža Tomašić je na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta iznijela svoj stav o upotrebi vatrenog oružja.

"Država razoružava lojalne građane koji legalno posjeduju oružje i tako ih čini lakom metom kriminalaca i terorista koji svoje oružje kupuju na crnom tržištu i svjesno krše zakone. Oružje ne ubija, ubija čovjek! Uloga države je da osigura da to oružje završi u rukama isključivo onih ljudi koji ni na koji način nisu ugroza za okolinu i da redovito kontrolira jesu li oni i dalje fizički i psihički spremni na odgovorno korištenje oružja. Apsurdno je da u ovo vrijeme aktivne terorističke prijetnje razoružavamo vlastite građane", zaključila je europarlamentarka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Nova snaga desnice: ujedinile se Hrvatska konzervativna stranka i Akcija za bolju Hrvatsku 

>> Lista zahtjeva Ruže Tomašić prema Beogradu: europarlamentarka se ne bi bojala pokrenuti razgovore o ratnoj odšteti Hrvatskoj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Tajani najavio snažniji Europski parlament, privrženost Europi: 'Počinje nova era, bit ću predsjednik svih'

Naime Europski parlament je usvojio na plenarnoj sjednici u Strasbourgu izmjenu direktive o vatrenom oružju kojom se uvode stroža pravila po kojima privatne osobe mogu nabaviti i posjedovati vatreno oružje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policija i vojska ne mogu biti sveprisutne i zato ne mislim da bi bilo loše da među građanima ima onih koji su naoružani, obučeni u korištenju oružja, te da su spremni pomoći u ekstremnim situacijama i sebi i drugima", kazala je hrvatska zastupnica.

Ipak, izmjena direktive je usvojena, a nova pravila donose zabranu automatskog oružja preinačenog u poluautomatsko oružje, reguliraju korištenje oružja za uzbunjivanje (signalne baklje i rakete) kao i akustičnog oružja (u kazalištu, filmovima, na sportskim događajima), te prodaju oružja putem interneta. Također, radi se na jačoj razmjeni informacija među državama članicama, čime će se, smatra se, povećati sigurnost građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo