sporni govor mržnje / Ruža Tomašić: 'Morala sam na policiju, nekad ti je sudila partija, a danas novinari'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Sada je naša policija bolje informirana o tom 'slučaju', čak i bolje od mnogih novinara koji se nisu potrudili javnosti dati punu informaciju nego su moju izjavu prenijeli jednostrano', napisala je Tomašić

30.5.2015.
14:35
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Europarlamentarka i predsjednica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić objavila je u subotu na Facebook profilu stranke da je jučer bila na informativnom razgovoru u policiji zbog 'navodnog govora mržnje', to jest zbog svoje nedavne reakcije na izjavu srbijanskog ministra rada Aleksandra Vulina, koja je izazvala brojne reakcije u javnosti.

Image
smetaju joj 'hrvatski srbi' /

Tomašić: 'Puna mi je kapa! Neću se ispričavati za istinite riječi'

Image
smetaju joj 'hrvatski srbi' /

Tomašić: 'Puna mi je kapa! Neću se ispričavati za istinite riječi'

"Dragi moji, jučer sam bila na informativnom razgovoru zbog navodnog govora mržnje na kojem sam morala objasniti gdje sam i pod kojim uvjetima izrekla moj odgovor srbijanskom ministru Vulinu. Sada je naša policija bolje informirana o tom 'slučaju', čak i bolje od mnogih novinara koji se nisu potrudili javnosti dati punu informaciju nego su moju izjavu prenijeli jednostrano, izvan konteksta i sa svojim zlonamjernim tumačenjima. Nekada ti je sudila partija, a danas to rade novinari, također bez mogućnosti obrane", napisala je Tomašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je prilikom obilježavanja 24. obljetnice ubojstva 12 hrvatskih redarstvenika u Borovu Selu hrvatski ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio da Srbija omogućavanjem suđenja ubojicama policajca u Borovu Selu može dokazati svoj europski put, srbijanski ministar rada Vulin poručio je hrvatskim dužnosnicima da pogledaju u svoje dvorište prije nego što upute kritiku Srbiji te da ostave Srbiju na miru.

Na to je u javnosti reagirala Tomašić koja je, uz ostalo, kazala: "Neka oni mole Boga da mi ne počistimo svoje dvorište, jer ako mi počnemo čistiti svoje dvorište, imat će oni još jako puno Srba iz Hrvatske koji će morati ići u Srbiju. Oni drže ovu državu za blagajnu i samoposlugu, a ništa joj ne daju", kazala je tada Tomašić, a ta je njezina izjava izazvala brojne negativne reakcije javnosti i političkih stranaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomašić je na to odgovorila kako joj je 'puna kapa... pojedinih hrvatskih Srba koji su rođeni u Hrvatskoj, a do Hrvatske im uopće nije stalo'. "Žive na račun hrvatskih građana, proputovali su cijeli svijet na račun Hrvatske, a da za uzvrat ništa nisu dali. Zloupotrebljavaju svoju funkciju i provode politiku koja je se odavno pretvorila u etnobiznis", rekla je tada Tomašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo