NESLAVNI REKORDER / S 3,92 promila vozio autocestom: 'U lažnoj hrabrosti precjenjuju se sposobnosti. Nevera? Istražujemo to'

Policajac Kovačević objasnio je da se vožnja s 1,5 promila u krvi smatra najtežim oblikom prekršaja vožnje u alkoholiziranom stanju

7.10.2022.
19:49
VOYO logo

Policija je uhvatila još jednog neslavnog rekordera u pijanstvu za volanom. Nikada još vozaču na autocesti nisu izmjerili skoro 4 promila alkohola u krvi sve do sinoć kada je policija na autocesti kod Otočca u smjeru juga uhvatila vozača starog 49 godina, kojemu je alkotest pokazao pijanstvo za volanom od točno 3,92 promila.

Na sreću te zbog brze reakcije policije vozač je priveden i zadržan na obaveznom triježnjenju. Na sudu mu je određena kazna od 12 tisuća kuna i oduzimanje vozačke dozvole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitanje je kako je preživio jer liječnici kažu da oni koji dosegnu pijanstvo od gotovo 4 promila, od njih 10 samo 5 preživi. Policija je bilježila situacije s više od 4 promila na lokalnim i županijskim cestama, ali ovo je prvi puta da se takvo što dogodilo na autocesti.

Mato Kovačević, pomoćnik načelnika za cestovni promet PU zagrebačke, RTL-ovom reporteru Borisu Miševiću objasnio je kako netko s četiri promila može upravljati vozilom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako uzmemo u obzir da se gradacija novčanih kazni za prekršaj alkohola u prometu povećava za svakih 0,5 promila, da je već 1,5 promil inkriminiran kao najteži oblik tog prekršaja, lako možemo zaključiti da osoba koja ima 2 ili 3 puta veću koncentraciju alkohola u krvi nije sigurna kao pješak sudjelovati u prometu, a kamo li kao vozač", kazao je Kovačević.

Kazao je i da vozači u takvom stanju nisu svjesni vozačkih sposobnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U lažnoj hrabrosti precjenjuju često svoje sposobnosti", ističe.

Osvrnuo se i na jurnjavu Nevere zagrebačkom obilaznicom brzinom od 320 kilometara na sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do tog smo došli preko društvenih mreža, medija. Policija provodi kriminalističko istraživanje da bi utvrdili bitne elemente prekršaja, kad to utvrdimo vozač će biti sankcionira", kazao je.

Najavio je i veliku vikend akciju policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj vikend će službenici PU zagrebačkoj i šire provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu, cilj je alkotestirati sve zaustavljene vozače, sankcionirati nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisnu brzinu i uporabu nepropisnu mobitela u vožnju", kazao je Kovačević.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo