bolje ikad nego nikad / S 50 dana zakašnjenja, napokon probijena granica od 50 posto cijepljenih! Evo gdje je najbolja, a gdje najlošija situacija

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

„Svaka druga odrasla osoba u Hrvatskoj učinila je pozitivan iskorak te se cijepila", poručio je Capak

20.8.2021.
10:10
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Napokon se i to dogodilo - u Hrvatskoj je probijena granica od 50 posto cijepljenog stranovništva! 

Doduše, s 50 dana zakašnjenja u odnosu na ono što je planirao Nacionalni stožer, ali kao što bi se reklo - bolje ikad nego nikad. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) objavio je danas da je u Hrvatskoj cijepljeno 41,69 posto ukupnog stanovništva, odnosno 50,10 posto odraslog stanovništva.

"U četvrtak, 19. kolovoza, broj ukupno utrošenih doza dosegao je 3.200.638.  Prvom dozom (uključujući doze sa statusom nepoznato) cijepljeno je 1.691.778 osoba, a od njih je 1.508.860 cijepljeno s dvije doze. Cijepljeno je 41,69 posto ukupnog stanovništva, odnosno 50,10 posto odraslog stanovništva", naveli su iz HZJZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Svaka druga odrasla osoba u Hrvatskoj učinila je pozitivan iskorak te se cijepila. Za očuvanje svog osobnog zdravlja i života kao i zdravlja i života svojih sugrađana, svaki drugi građanin Hrvatske primio je najmanje jednu dozu cjepiva. Svatko tko je cijepljen, tom nesebičnom gestom pridonio je zdravlju, sigurnosti, očuvanja života, očuvanju bolničkog sustava, očuvanju radnih mjesta kao i turističkoj sezoni", izjavio je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo epidemiolog dr. Krunoslav Capak.

Image
tko je kriv? /

Nakon Alke i 'Gospe' raste broj zaraženih u Sinju, a Bulj kaže: ‘Pa ne može Miro Bulj kontrolirati sve koji su došli! Kriv je Stožer'

Image
tko je kriv? /

Nakon Alke i 'Gospe' raste broj zaraženih u Sinju, a Bulj kaže: ‘Pa ne može Miro Bulj kontrolirati sve koji su došli! Kriv je Stožer'

"Zahvaljujem građanima koji su se odazvali na cijepljenje kao i zdravstvenim djelatnicima koji su odradili veliki posao. Nastavljamo dalje“, dodao je ravnatelj  Capak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći obuhvat cijepljenih prvom dozom postignut je u Gradu Zagrebu (48,0 % ukupnog stanovništva, odnosno 58,0 % odraslog stanovništva).

Završeno cijepljenje u najvećem je obuhvatu ostvareno također u Gradu Zagrebu (44,2% ukupnog, odnosno 53,5% odraslog stanovništva).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udio cijepljenih raste porastom dobi. U dobi 65 godina i više cijepljeno je 588.755 osoba (69,0%) s jednom dozom i  555.832 osoba (65,1%) s dvije doze, navode u HZJZ-u. 

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2021/08/graf.png
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo