vremenska prognoza / S novim tjednom stiže nam i pravo jesensko vrijeme: Kiša, pljuskovi, vjetar, grmljavina...

U novi radni jesenski tjedan ulazimo i s upozorenjima Državnog hidrometeorološkog zavoda

22.9.2019.
20:30
VOYO logo

Novi radni tjedan počet će pravim jesenskim vrijeme. Uostalom, baš kao po voznom redu, jer u ponedjeljak i kalendarski počinje jesen na našoj, sjevernoj hemisferi.

A odgovorni za takav ugođaj su frontalni sustav sa zapada kontinenta i polje sniženog tlaka zraka - ciklona koji će se u noći s nedjelje na ponedjeljak i sam ponedjeljak premještati preko naših krajeva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U noći i prijepodne kiša će već zahvatiti veći dio Jadrana, gorskih predjela i zaobalja, lokalno su mogući i obiljniji izljevi kiše i grmljavinsko nevrijeme. U kombinaciji s jakim jugom, uz obalu će biti prilično neugodno. U nizinskim predjelima prijepodne promjenjivo oblačno uz povremenu kišu i umjeren jugozapadnjak. Jutro na kopnu osjetno toplije nego u nedjelju ujutro od 11 do 14 stupnjeva, a na moru slično, od 17 do 19. 

I sredinom ponedjeljka u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pretežno oblačno uz povremenu kišu. No, u zapadnijim i južnijim predjelima navečer može biti i jačih grmljavinskih pljuskova. Najviša će temepratura biti oko 20 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u Slavoniji popodne pretežno oblačno uz povremenu kišu, prema večeri češću i u Baranji i Srijemu. Uz temperaturu oko 21 stupnj i uz slab istočnjak, ugodno. 

Nakon kratkog predaha, nova porcija lokalno obilnije kiše uz grmljavinu izgledna je kasnije popodne prvo na srednjem Jadranu, a navečer i na južnome. Puhat će jako, na otvorenom moru na udare olujno jugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru i Lici i poslijepodne pretežno oblačno i kišovito, osobito kasnije popodne kad se ponovno očekuju lokalno obilniji izljevi kiše. Na otvorenom moru i uz obale puhat će jako jugo, u unutrašnjosti umjeren jugozapadnjak u slabljenju. Temperatura od 17 do 22 stupnja. 

U utorak smirivanje, no ne dugotrajno. U srijedu je na zapadu ponovno izgledna kiša, u četvrtak i drugdje. Krajem tjedna sunčanije i malo ugodnije.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon kratkotrajne stabilizacije uz buru, krajem srijede slijedi nova porcija kiše koja će se u noći na četvrtak proširiti i na Dalmaciju. Od petka sunčanije i malo toplije. 

U novi radni jesenski tjedan ulazimo i s upozorenjima Državnog hidrometeorološkog zavoda koja se odnose na gotovo cijelu zemlju. A zbog jakog juga, vjerojatno će biti poteškoća i u pomorskom prometu.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo