VLASNICA JE OČAJNA / S ranča ukrali kobilu: 'Svaki slobodan trenutak bila sam uz nju. Ne želim misliti na najcrnji scenarij'

Image
Foto: Nika Družeta/Facebook

Kobila Tadeni inače je u vlasništvu Nike Družeta i već 12 godina se nalazi na ranču u Manjdvorcima

29.12.2018.
14:21
Nika Družeta/Facebook
VOYO logo

S ranča Barba Tone u Manjadvorcima u noći s nedjelje na ponedjeljak nestala je kobila Tadeni stara 12 godina. Vlasnik ranča Zoran Uravić i vlasnica konja Nika Družeta bezuspješno objavljuju oglase i traže bilo kakvu informaciju o nestaloj kobili. O cijelom je slučaju obaviještena i policija.

"Bili smo odsutni nekoliko dana, jer smo išli na trku u Perugiu u Italiju. Konji su bili zbrinuti na ranču, jer ih uvijek netko obilazi i pazi na njih. U ponedjeljak sam se vratio i vidio da je su konji na paši u blizini ranča, ali ih nisam brojao. Učinio sam to tek u utorak i vidio da nedostaje Tadeni", rekao je Uravić za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kobila Tadeni inače je u vlasništvu Nike Družeta i već 12 godina se nalazi na ranču u Manjdvorcima. Nika je još kao djevojčica sa svojom kobilom 2011. osvojila prvenstvo Hrvatske u kadetskoj konkurenciji u enduranceu i oduvijek je bila jako vezana za Tadeni. Svoju zadnju utrku Tadeni je istrčala 2014., a budući da je jako mirna, socijalizirana, druželjubiva i draga s djecom, nakon toga uglavnom je korištena u turističke i polusportske svrhe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stvarno smo sve pretražili, ali nismo naišli ni na kakav trag. Zbog toga ozbiljno sumnjamo da je netko imao dojavu da nas neće biti nekoliko dana i da ju je tada ukrao. Nikad se nije dogodilo ovakvo što na ranču, niti je Tadeni konj koji bi odlutao samo tako, jer je jako vezana za druge konje i sve nas. Svaki slobodan trenutak provodila sam uz nju, prošle smo zajedno petnaestak utrka i zaista bih željela da se vrati. Ne želim misliti na najcrnji scenarij, pa zato iz sveg srca molim onoga tko je ukrao našu kobilu da je vrati, kaže tužno Nika za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo