pala odluka / Sabor nije skinuo imunitet Orepiću i Škoriću

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Članovi Odbora jednoglasno su i bez rasprave zaključili da zastupnicima ne treba skidati imunitet

27.10.2017.
15:45
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Sabor u petak nije skinuo imunitet zastupnicima Vlahi Orepiću (Most) i Petru Škoriću (HDZ) držeći se uhodane prakse da ne skida imunitet kad se radi o privatnim tužbama.

Da se Škoriću skine imunitet, odnosno da Sabor odobri pokretanje kaznenog postupka protiv njega zbog kaznenog djela protiv časti i ugleda uvredom, zatražila je novinarka Maja Sever putem svog odvjetnika Čede Prodanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sever ga tereti zbog uvredljivog komentara koji je 11. rujna objavio na svom Facebook profilu povodom ukidanja HRT-ove emisije "Hrvatska uživo", čija je Sever bila urednica, rekao je predsjednik MIP-a Žarko Tušek(HDZ).

Škorić je, naime, naveo da je "Maja Sever postala najbolji primjer SDP-ova propagadista koji promovira propalu totalitarističku ideologiju i da je licemjerno da emisiju 'Hrvatska uživo' uređuje osoba koja mrzi sve hrvatsko".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skidanje imuniteta Orepiću zatražio je privatni tužitelj Zlatko Koštić, bivši načelnik ureda glavnog ravnatelja policije zbog kaznenog djela klevete. U oba slučaja, članovi Odbora jednoglasno su i bez rasprave zaključili da zastupnicima ne treba skidati imunitet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo